Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ανοδικές τάσεις για το πετρέλαιο εν όψει των συζητήσεων της G7 για τις ρωσικές εξαγωγές

Οι τιμές πετρελαίου καταγράφουν ανοδική πορεία καθώς οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν κινήσεις κατά των ρωσικών εξαγωγών αερίου και πετρελαίου οι οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν από τη συνάντηση των ηγετών της G7 στη Γερμανία.

Η προοπτική για πιο σφιχτές προμήθειες πετρελαίου παραμένει πάνω από την αγορά καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις ψάχνουν τρόπους για να μειώσουν την ικανότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία, παρόλο που οι ηγέτες της G7 αναμένεται επίσης να συζητήσουν μια αναβίωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά στο Ιράν –κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Οι παραγωγοί χώρες της ομάδας OPEC+, στην οποία συμμετέχει και η Ρωσία, πιθανότατα θα τηρήσουν το σχέδιο για ταχείες αυξήσεις παραγωγής πετρελαίου τον Αύγουστο όταν συναντηθούν την Πέμπτη, αναφέρουν οι πηγές του Reuters.

Αλλά για την ώρα, οι πιεστικές ανησυχίες για την προσφορά αντισταθμίζουν τις αυξημένες ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας ύφεσης μετά από μια σειρά αρνητικών οικονομικών δεδομένων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου brent σημειώνουν άνοδο 22 σεντς ή 0,2% στα 113,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ το West Texas Intermediate ενισχύεται 11 σεντς στα 107,73 δολάρια το βαρέλι ή 0,1%.

Οι ηγέτες της G7, οι οποίοι ξεκίνησαν τη συνεδρίασή της την Κυριακή, αναμένεται να συζητήσουν επιλογές για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και την αντικατάσταση των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και περαιτέρω κυρώσεις που δεν επιδεινώνουν τον πληθωρισμό.

 

capital.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael