Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σταθεροποιητικές τάσεις στο πετρέλαιο

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει το πετρέλαιο την Παρασκευή, καθώς οι αγορές αφομοιώνουν τη χθεσινή απόφαση του OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή, αμφισβητώντας το εάν η επιπλέον παραγωγή θα μπορούσε να αναπληρώσει τη χαμένη προσφορά από τη Ρωσία και για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από την Κίνα, εν μέσω χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Το West Texas Intermediate υποχωρεί 29 σεντς στα 116,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent σημειώνει πτώση 15 σεντς στα 117,46 δολάρια το βαρέλι.

Η απόφαση χθες για αύξηση της παραγωγής κατά 648.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντί για 432.000 βαρέλια όπως είχε προηγουμένως συμφωνηθεί, θεωρείται μετά βίας ότι είναι αρκετό για μια σφιχτή αγορά.

Οι αυξήσεις κατανεμήθηκαν αναλογικά μεταξύ των κρατών-μελών, αλλά με τη Ρωσία να συμπεριλαμβάνεται στο σύμφωνο και μέλη όπως η Αγκόλα και η Νιγηρία να έχουν ήδη αποτύχει στην επίτευξη των στόχων τους, οι αναλυτές εκτιμούν πως η αύξηση της προσφοράς είναι πιθανό να είναι μικρότερο από αυτή που ανακοινώθηκε.

Η ρωσική παραγωγή έχει ήδη μειωθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια μετά την εισβολή στην Ουκρανία, και είναι πιθανό να μειωθεί ακόμη περισσότερο καθώς θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο. 

 

capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael