Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης!

Είστε απόφοιτος/η Δημοτικού;

Τώρα σας δίνουμε την ευκαιρία να αποκτήσετε Τίτλο Σπουδών ισότιμο με απολυτήριο Γυμνασίου το οποίο σας βοηθά να εξασφαλίσετε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)!

Πρόγραμμα Σπουδών

ü Προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας

ü Αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τις δυνατότητές σας

ü Χωρίς εξετάσεις

ü Φοίτηση 18 μηνών

ü Απογευματινό ωράριο (17:00-20:40)

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης λειτουργεί από το σχολικό έτος 2005-2006 και έχουν αποφοιτήσει πάνω από χίλιοι ενήλικες μαθητές !

Λειτουργούν τμήματα στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα.

Οι εγγραφές άρχισαν και θα συνεχιστούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία:

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής & Καπετανάκη Ηλία (κτήριο πρώην Υ.Ε.Β.)

Τηλ: 24610-41077 & 6947189278, απογευματινές ώρες (17:00-20:40)

Τηλ. Πτολεμαΐδας: 24630-25511, 6986382114 

 

Η Δ/ΝΤΡΙΑ

Δρ Φωτεινή Καγιόγλου 


Ενημέρωση για τις εγγραφές στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Κοζάνης.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας [Σ.Δ.Ε.] Κοζάνης– ένας καινοτόμος θεσμός για ενήλικες – υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, είναι δημόσιο σχολείο και λειτουργεί στην πόλη της Κοζάνης και στην Πτολεμαΐδα από το 2005. Παρέχει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας και συμπολίτισσές μας, 18 ετών και άνω που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη (9) υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Είναι δημόσιο σχολείο και οι απόφοιτοί του μπορούν να αναζητήσουν εργασία ως ΥΕ Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (Λύκειο, ΕΠΑΛ κλπ).

Τα μαθήματα που διδάσκονται (γραμματισμοί) ενδεικτικά είναι: η ελληνική και η αγγλική γλώσσα, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα μαθηματικά, κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα (μουσική, εικαστικά, κλπ), θέματα περιβάλλοντος και φυσικών επιστημών ενώ το σχολείο στελεχώνεται επίσης από τους/τις Συμβούλους, Ψυχολόγο και Σταδιοδρομίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι ευέλικτο και πρωτοποριακό, γιατί διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες όσων το παρακολουθούν, και το περιεχόμενό του συνδέεται άμεσα και ρεαλιστικά με τις τρέχουσες ανάγκες των ενήλικων εκπαιδευομένων και τα δεδομένα της εποχής μας. Όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται στο σχολείο – χωρίς επιπλέον το άγχος των εξετάσεων – και επομένως ο υπόλοιπος χρόνος παραμένει ελεύθερος για την οικογένεια, την ψυχαγωγία και άλλες δραστηριότητες. Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες του σχολείου συμμετέχουν επίσης σε Σχέδια Δράσης (Projects), Εθνικά και Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και καινοτόμες δράσεις.

Το σχολείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και με τους τοπικούς φορείς, μέσα από τακτικές εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφώσεις, ενώ απώτερος σκοπός του είναι η ένταξη στους κόλπους του όσων συμπολιτών και συμπολιτισσών μας επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία που τους προσφέρεται – και την οποία δικαιούνται και αξίζουν – για προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ευημερία.

Το Σ.Δ.Ε. Κοζάνης βρίσκεται Αγίας Παρασκευής και Καπετανάκη Ηλία στην Κοζάνη και 25ης Μαρτίου 6 στην Πτολεμαΐδα και οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, τις ώρες 5–8. μ.μ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι: φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό Δημοτικού ή βεβαίωση φοίτησης από το Γυμνάσιο. Επίσης, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμός κάρτας ανεργίας, εφόσον υπάρχει.

Για οποιαδήποτε πληροφορία:

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής & Καπετανάκη Ηλία (κτήριο πρώην Υ.Ε.Β.)

Τηλ: 24610-41077, απογευματινές ώρες (17:00-20:40)

Τηλ. Πτολεμαΐδας: 24630-25511, 6986382114

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael