Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σαρία: Η κουκκίδα γης στα Δωδεκάνησα, πραγματικός επίγειος παράδεισος (εικόνες)

Τα μέρη,  η ιστορία των οποίων μπλέκεται με μύθους και θρύλους αναφορικά με τη δράση πειρατών, ασκούν πάντα ένα είδος γοητείας στους ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύπτουν ιδιαίτερους τόπους, στους οποίους η ζωή δεν ήταν ποτέ… επίπεδη.

Ένα από αυτά και η Σαρία, μια μικροσκοπική κουκκίδα γης στα νερά του Αιγαίου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Κάρπαθο και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία για να γνωρίσει από κοντά ο επισκέπτης του ακριτικού νησιού των Δωδεκανήσων.

Θα έλεγε κανείς, χωρίς υπερβολή, ότι το μικροσκοπικό νησάκι της Σαρίας, που βρέχεται από τα νερά του Καρπάθιου Pελάγους, είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος, ιδανική επιλογή για ημερήσιες αποδράσεις από την Κάρπαθο, μακριά από όλους και απ’ όλα.

Ένας ήσυχος και γαλήνιος παράδεισος, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Καρπάθου. Ο λόγος; Οι παραλίες της Σαρίας που μοιάζουν σαν ψεύτικες, με πιο δημοφιλή όλων τα Παλάτια με τα γαλαζοπράσινα νερά και την παρθένα φύση του νησιού να αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα, όπως αναφέρει το “newsbeast”.

Στη Σαρία, που κάποτε αποτελούσε μέρος της Καρπάθου,  από την οποία χωρίστηκε μέσω της διάβρωσης, κατά την αρχαιότητα βρισκόταν μία από τις αρχαίες πόλεις της Καρπάθου, η Νίσυρος. Σήμερα σε διάφορα σημεία του νησιού βρίσκονται διάσπαρτα διάφορα αρχαία μνημεία, ερείπια και υπολείμματα αρχαίων οικισμών, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι αποτέλεσε και ορμητήριο Σαρακηνών πειρατών.

Υπέροχη είναι και η φυσική ομορφιά του νησιού, με κύρια χαρακτηριστικά του ένα πανέμορφο πευκοδάσος, ένα εντυπωσιακό φαράγγι και σπηλιές. Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως «Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά της Ευρώπης», καθώς αποτελεί σημαντικό βιότοπο και τόπο αναπαραγωγής για πουλιά -φιλοξενεί σπάνια αρπακτικά πουλιά όπως ο Σπιζαετός, η Αετογερακίνα και ο Μαυροπετρίτης- και θαλάσσιους οργανισμούς.

Σαρία: Η κουκκίδα γης στα Δωδεκάνησα, πραγματικός επίγειος παράδεισος

rodiaki.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael