Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η κατασκευή του οδικού δικτύου Κοζάνη-Ρύμνιο (ως τμήμα του Κοζάνη-Λάρισα) με νέα διατομή...

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: "Η κατασκευή του οδικού δικτύου Κοζάνη-Ρύμνιο (ως τμήμα του Κοζάνη-Λάρισα) με νέα διατομή αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για τις δύο περιφέρειες και ιδίως για τους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στα Καμβούνια, στη Λίμνη του Πολυφύτου και στις παραλίμνιες κοινότητες."

Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη ικανοποίησή μου για την απόφαση υλοποίησης του έργου οδοποιίας Κοζάνη-Ρύμνιο (ως τμήμα του Κοζάνη-Λάρισα). Αποτελεί ένα σημαντικό αίτημα του τόπου, του οποίου την πραγματοποίηση διεκδίκησα σθεναρά το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Το έθεσα στον κύριο πρωθυπουργό, σε συνεργασία μου με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, σε συναντήσεις με τον αρμόδιο για τις υποδομές Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη. Το έθεσα μέσα στη Βουλή, κατά την κύρωση του βορείου τμήματος του Ε65. Το έθεσα σε συνεντεύξεις και άρθρα μου, όπου μιλούσα για την ανάγκη οδικών και μεταφορικών υποδομών προκειμένου να πετύχει το όραμα της Δίκαιης Μετάβασης. Στην συγκέντρωσή μου στις 22 Μαΐου στα Πετρανά, ζήτησα την άμεση έναρξή του λόγω επαρκούς ωριμότητας και το χαρακτήρισα νευραλγικό για την ΠΕ Κοζάνης, για τους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού, για τα Καμβούνια, για τους μαρμαράδες του Τρανόβαλτου.

Ένα έργο που επί χρόνια μαράζωνε και μετά την απόφαση για την υλοποίηση του βορείου τμήματος του Ε65 φαινόταν να εγκαταλείπεται. Όμως, όχι από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όχι από εμάς τους εκπροσώπους του τόπου.

Τελικά, όταν πριν από λίγους μήνες επισκέφθηκε την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με κλιμάκιο Υπουργών, ο νέος Υφυπουργός κ Καραγιάννη δεσμεύτηκε να ξαναμπεί το έργο σε τροχιά κατασκευής με νέα γεωμετρικά στοιχεία. Λύση ευφυής που προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη που δικαιούται τα εύσημα.

Λίγους μήνες μετά, αυτό γίνεται πράξη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης άλλο ένα σημαντικό έργο υποδομών για τον τόπο μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ικανοποιήθηκε το αίτημα αυτό που βάζει σε άλλη αναπτυξιακή τροχιά τη λίμνη Πολυφύτου και όλες τις παραλίμνιες περιοχές.

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael