Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Φοιτητικός Σύλλογος ΜΠΤ (ΗΜΜΥ): «Η κοροϊδία του πρύτανη δεν έχει τέλος –-Πετάνε δεκάδες φοιτητές εκτός εστιών!

Κινητοποίηση Τετάρτη 1/6 στις 10.30 στη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου

Εδώ και μήνες η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παίζει με το μέλλον και τις σπουδές δεκάδων εστιακών φοιτητών. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος έχει αποφασίσει έναν απαράδεκτο Κανονισμό για τις Φοιτητικές Εστίες. Με βάση αυτό τον κανονισμό όσοι φοιτητές δεν «γ) έχουν περάσει το 50% του συνόλου των μαθημάτων έως και το χειμερινό εξάμηνο φοίτησης του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2021-2022» θα μείνουν εκτός εστιών! Πρακτικά, για έναν φοιτητή Α΄ έτους αυτό σημαίνει ότι αν στην εξεταστική του Φεβρουαρίου δεν περάσουν το 50% +1 των μαθημάτων δεν έχουν δικαίωμα νέας αίτησης για δωμάτιο. Εκτός από αυτό ακόμα και για τους υπόλοιπους φοιτητές προβλέπεται να αδειάσουν σε λίγες μέρες τα δωμάτιά τους και θα ξαναμπούν σε αυτά εφόσον πάρουν δωμάτιο, πάλι από Οκτώβριο!

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση βρεθήκαμε από τη πρώτη στιγμή. Δεκάδες φοιτητές, μαζί με εκλεγμένους από τους Φοιτητικούς Συλλόγους μας βρεθήκαμε στη μάχη. Έχουμε πραγματοποιήσει τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ίδιο τον Πρύτανη του ΠΔΜ, κ. Θεοδουλίδη. Αυτός το μόνο που έκανε είναι να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα. Από πριν το Πάσχα έχει δεσμευτεί ότι θα συζητήσει τα αιτήματά μας στη Σύγκλητο. Απαιτώντας να δεσμευθεί ότι δεν θα ισχύσει ο κανονισμός, η απάντηση που παίρναμε ήταν «θα δούμε»! Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα! Αντίθετα ανακοίνωσαν μέσω της σελίδας του ιδρύματος, πρακτικά, ότι δεν θα αλλάξουν ούτε γραμμή από τον κατάπτυστο Κανονισμό τους.

Έχουμε μερικές ερωτήσεις προς τον Πρύτανη και όλους αυτούς που παίζουν με το μέλλον των σπουδών μας:

· Τι κάνατε για να βοηθήσετε όλους τους εστιακούς φοιτητές (και όχι μόνο) που, για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε, αναγκαζόμαστε να εργαστούμε ταυτόχρονα, χάνοντας έτσι θεωρίες και εργαστήρια; Πόσα ενισχυτικά μαθήματα για όλους εμάς που δυσκολευόμαστε έγιναν και πόσες επιπλέον ώρες εργαστηρίων για εργαζόμενους φοιτητές;

· Τι κάνατε για τα τεράστια προβλήματα που έχουν οι εστίες μας; Όταν δεν είχαμε ζεστό νερό και θέρμανση μέσα στο βαρύ χειμώνα της Δυτικής Μακεδονίας, που ήσασταν;

· Ξέρουν πολλούς φοιτητές από λαϊκές οικογένειες (ενημερώνουμε κάθε «καλοθελητή» πως τέτοιοι είναι οι εστιακοί φοιτητές), που φέτος το εισόδημά τους δεν φτάνει να πληρώσουν ούτε σχεδόν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και μέσα σε ένα χρόνο έχουν γίνει ζάμπλουτοι και δεν χρειάζονται εστία; Εκτός και αν μας δώσουν να παίξουμε όλοι μας το Τζόκερ.

Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες ερωτήσεις θα μπορούσαν να απαντηθούν με μία λέξη: ΤΙΠΟΤΑ! Αυτή είναι η στάση του Ιδρύματος απέναντι σε φοιτητές που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν στο Κολωνάκι, την Εκάλη ή το Πανόραμα.

Φαίνεται πως ο Πρύτανης δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με τα προβλήματά μας. Άλλωστε, ποιος manager εταιρίας ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων του; Γιατί σαν εταιρία λειτουργεί το Ίδρυμα, με ευθύνη της Διοίκησής του και του Υπουργείου. Για αυτό, ενώ δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα ζητήματα των φοιτητών, βρήκε χρόνο ο Πρύτανης να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΣΦΑ και Ιδρύματος ή μέσα στο Πάσχα αντίστοιχο μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΕΒ. Εκτός και αν αυτές οι συμφωνίες είναι για να βοηθήσουν οι βιομήχανοι με τη μούχλα και τους σοβάδες που πέφτουν στις εστίες και ο ΔΕΣΦΑ μας φέρει φυσικό αέριο για να ζεσταινόμαστε το χειμώνα. Μάλλον, όμως, μυρίστηκαν τα εκατομμύρια κερδών που παίζουν από την έρευνα που βγάζουν διδακτορικοί, μεταπτυχιακοί, ακόμα και προπτυχιακοί φοιτητές.

Εμείς σαν εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων μας, από τη στιγμή που ο πρύτανης αδιαφορεί, δεσμευόμαστε για ένα πράγμα:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΣΤΙΩΝ.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δώσουν αύριο Τετάρτη 1 Ιούνη στις 10.30 το παρών στη κινητοποίηση στη Πρυτανεία στα Κοίλα.

Φοιτητικός Σύλλογος ΜΠΤ (ΗΜΜΥ)

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael