Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Περπατάτε συνεχώς ξυπόλητοι στο σπίτι; Ο ποδίατρος εξηγεί τι μπορεί να συμβεί στα πόδια σας

Σας αρέσει να περπατάτε ξυπόλητοι μέσα στο σπίτι; Ενώ αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ξεκούραστοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν κάνει τόσο καλό στα πόδια σας.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα που έχετε ή να σας δημιουργήσει άλλα. Για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν εγκαταλείπουμε τα παπούτσια μας για εβδομάδες, καλύτερα να δούμε τι λέει ο ποδίατρος Dr. Miguel Cunha.

Είναι κακό να περπατάμε ξυπόλυτοι μέσα στο σπίτι;

Σύμφωνα με τον Dr. Cunha, η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι. «Το να περπατάς χωρίς παπούτσια σε σκληρές επιφάνειες για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι κακό για τα πόδια, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια πίεση όχι μόνο στο πόδι, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα», εξηγεί. Οι μύες στα πόδια μας μετατοπίζονται και αναπροσαρμόζονται σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν από την πίεση που προκαλείται από το περπάτημα σε σκληρές επιφάνειες (ναι, ακόμη και σε εκείνες με χαλιά), αλλά αυτές οι προσαρμογές συχνά προκαλούν ανισορροπίες που στη συνέχεια οδηγούν σε άλλα προβλήματα (π.χ. κότσι).

Τι πρέπει να φοράμε;

«Συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην φοράτε τα ίδια παπούτσια που φοράτε σε εξωτερικούς χώρους, για να αποφύγετε τη μεταφορά βακτηρίων στο περιβάλλον του σπιτιού», λέει ο Dr. Cunha. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα παπούτσι που προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη στήριξη και προστασία χωρίς να θυσιάζεται η άνεση και η ευελιξία.

Ο τύπος των παπουτσιών που πρέπει να φοράτε, εξαρτάται επίσης από το εάν έχετε προϋπάρχον πρόβλημα στα πόδια. Για παράδειγμα, εάν έχετε επίπεδα πέλματα και θέλετε επιπλέον στήριξη καμάρας, ο Dr. Cunha συνιστά να αναζητήσετε αρκετά σκληρά παπούτσια για να αποτρέψετε την πτώση της καμάρας σας, ενώ όσοι έχετε ψηλές καμάρες θα πρέπει να αναζητήσετε παπούτσια με μεγαλύτερη ευελιξία και ελαφρώς πιο μαλακή σόλα.

 

healthstories.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael