Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ για τα επείγοντα μέτρα προστασίας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Υγείας

Θέμα: Επείγοντα μέτρα προστασίας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Οι οικογένειες των ΑμεΑ, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων έχουν περιέλθει σε δεινή θέση, γιατί εκτός από αυτά που υπέστησαν από την κρίση, την πανδημία τώρα σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τον πόλεμο, όπως ήδη μιλάνε στις ανακοινώσεις τους, έρχονται κυριολεκτικά να τους αποτελειώσουν. Η συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και δομών, οι περικοπές σε μια σειρά παροχές, οι ιδιωτικοποιήσεις χτύπησαν πρώτα απ’ όλα τις οικογένειες των αναπήρων. Ενώ μέσα στην πανδημία, όπως λένε και οι ίδιοι, χάθηκαν πολλοί, βασανίστηκαν πολλοί περισσότεροι από το σμπαραλιασμένο, εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας και πρόνοιας. Πολλοί χρόνιοι πάσχοντες, πολλά παιδιά με αναπηρία σταμάτησαν τις θεραπείες τους ή τις έχουν περιορίσει, ενώ και η μετακίνηση πολλές φορές για τις παραπάνω ανάγκες τους έχει πλέον καταστεί αδύνατη λόγω και των αυξήσεων στην τιμή των καυσίμων. Οι περιορισμοί στη χρήση του ρεύματος, πολύ περισσότερο η διακοπή και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι όχι μόνο μας γυρίζει στον μεσαίωνα αλλά θέτει σε κίνδυνο την υγεία, τις ίδιες τις ζωές των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση, το κράτος οφείλουν άμεσα να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους από την ακρίβεια. Ολόπλευρα μέτρα σύμφωνα με τα ζωτικά αιτήματα που προβάλλουν με τις κινητοποιήσεις τους αυτό το διάστημα με αποκορύφωμα την Πανελλαδική κινητοποίηση 18 του Ιούνη. Η αύξηση των επιδομάτων που έχουν μείνει παγωμένα πάνω από 10 χρόνια, η αύξηση των συντάξεων και ιδιαίτερα των αναπηρικών που έχουν γίνει φιλοδώρημα με τους νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ταυτόχρονα μια σειρά άλλες ελαφρύνσεις μπορούν και αυτές να προστατέψουν αποφασιστικά αυτές τις οικογένειες όπως η κατάργηση πληρωμών από τα ΑμεΑ για τις θεραπείες τους και τα αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα αλλά και την κατάργηση του φόρου στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Η επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά με αναπηρία που κόπηκαν μέσα στην πανδημία, επειδή έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους, είναι ένα στοιχειώδες μέτρο αποκατάστασης από μια κατάφωρη αδικία και στήριγμα αυτών των παιδιών και αυτών των ανθρώπων. Επιβάλλεται άμεσα:

· να αυξηθούν όλα τα επιδόματα κατά 100€ από 1/1/22 και να δοθεί ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη σε όλους μπροστά στο καλοκαίρι,

· να καταργηθεί τώρα για τα ΑμεΑ η πληρωμή δημοτικών τελών,

· να δοθεί γενναία επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και να καλυφθούν 100% από το κράτος όλα τα αναγκαία φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες και τεχνολογικά βοηθήματα σύμφωνα με τα παραπεμπτικά των γιατρών χωρίς πλαφόν και εξαιρέσεις.

· να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί πώς τοποθετούνται για όλα τα παραπάνω ζωτικά αιτήματα των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους; 

Οι Βουλευτές

Κανέλλη Λιάνα

Δελής Γιάννης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κομνηνάκα Μαρία

Λαμπρούλης Γιώργος

Μαρίνος Γιώργος

Παπαναστάσης Νίκος Συντυχάκης Μανώλης

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael