Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μπαράζ από ηλεκτρονικές απάτες με λεία 65.000 ευρώ σε Καβάλα και Δράμα!

Έβαλαν στην τσέπη τους το υπέρογκο χρηματικό ποσό  εξαπατώνας τρεις ανυποψίαστους πολίτες

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας, με τα απανωτά κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης που αντιμετωπίζουν καθημερινά! Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα 24ωρο, οι απατεώνες έβαλαν στην τσέπη συνολικά 65.000 ευρώ από τρεις διαφορετικές περιπτώσεις!

Στην Καβάλα, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων και ζήτησε η συναλλαγή να γίνει διαδικτυακά. Με την πρόφαση ότι θα κατέθετε χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης, έπεισε τον ιδιοκτήτη να του δώσει τους κωδικούς και απέκτησε πρόσβαση σε αυτούς, με αποτέλεσμα να μεταφέρει σε δυο... δόσεις ποσά ύψους 34.700 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, θύμα έπεσε ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων σε οικισμό της Καβάλας, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά άγνωστος, δήθεν για να κλείσει δωμάτιο. Με το πρόσχημα ότι θα κατέβαλε το αντίτιμο στον λογαριασμό του, του έστειλε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής ένα μήνυμα που περιείχε ένα link το οποίο τον οδήγησε σε περιβάλλον που έμοιαζε με της τράπεζας. Όταν ο επιχειρηματίας καταχώρησε τους κωδικούς, παραχώρησε στον δράστη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του και εκείνος έκανε δύο μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 29.000 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, εξαπατήθηκε μια γυναίκα σε οικισμό της Δράμας, η οποία έκανε ηλεκτρονική συνδιαλλαγή για να καταβάλλει ενοίκιο για ένα σπίτι που είχε εντοπίσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, μεταφέρθηκε σε απατηλό link και κατέθεσε 1.500 ευρώ σε... άγνωστο, καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν είδε ποτέ τα χρήματα στον λογαριασμό του!

 

protothema.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael