Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ζάχαρη: 4 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκό; Σίγουρα όχι πολλοί. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ζάχαρη βλάπτει την υγεία, την καλή κατάσταση των δοντιών και προκαλεί παχυσαρκία ή διαβήτη.

Τελικά, ξέρουμε πραγματικά ποιοι από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς αληθεύουν και ποιοι όχι; Για να απαντήσουμε σε όλες τις απορίες σας, παρακάτω καταρρίπτουμε τους 4 πιο βασικούς μύθους για τη ζάχαρη.

Μύθος 1: Η ζάχαρη προκαλεί διαβήτη
Η ζάχαρη κάνει τους ανθρώπους διαβητικούς; Αυτή η απάντηση είναι σύνθετη. Να τι γνωρίζουμε: ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα υπερβολικής ποσότητας σακχάρου που κυκλοφορεί στο αίμα σας. Επίσης ο κίνδυνος ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 είναι υψηλότερος για τα υπέρβαρα άτομα.
Ο διαβήτης προκαλείται από έναν συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, και όχι από την κατανάλωση ζάχαρης. Φυσικά, το αυξημένο σωματικό βάρος και η παχυσαρκία αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Επίσης υπάρχουν και άλλες μορφές ζάχαρης, όπως η φρουκτόζη, γλυκόζη, λακτόζη, μαλτόζη, οι οποίες βρίσκονται με φυσικό τρόπο σε φρούτα, λαχανικά, στο μέλι και στα γαλακτοκομικά και δεν οδηγούν σε διαβήτη.

Μύθος 2: Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης οδηγεί σε καρκίνο
Αυτός ο μύθος δυστυχώ υπάρχει ακόμα, αλλά οι ειδικοί στην κλινική υγεία ελπίζουν να τον εξαλείψουν οριστικά. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές που να δείχνουν ότι η ζάχαρη προκαλεί καρκίνο.

Μύθος 3: Η ζάχαρη προκαλεί παχυσαρκία
Ο Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και άλλοι επιστημονικής φορείς υγείας, έχουν συμπεράνει πως η ζάχαρη δεν προκαλεί παχυσαρκία. Οι τροφές και τα ροφήματα με ζάχαρη μπορούν να αυξήσουν το βάρος, αλλά μόνο εάν λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.
Ωστόσο επειδή τα ζαχαρώδη τρόφιμα είναι πολύ γευστικά και πλούσια σε θερμίδες, συνήθως τα καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες. Γι αυτό και χρειάζεται να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή η οποία θα περιέχει και τις αγαπημένε μας λιχουδιές αλλά με μέτρο.

Μύθος 4: Οι διαβητικοί δεν πρέπει να καταναλώνουν τροφές με ζάχαρη
Το 1920, η επιστημονική κοινότητα πίστευε ότι οι διαβητικοί δεν πρέπει να καταναλώνουν ζάχαρη και υδατάνθρακες. Όμως η θεωρία αυτή έχει πλέον καταρριφθεί και οι διαβατικοί μπορούν να απολαύσουν τη ζάχαρη, στο πλαίσιο φυσικά μιας ισορροπημένης διατροφής.
 
 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael