Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, ο συνδυασμός που «δίνει» 3 νέες συσκευές ανά νοικοκυριό

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για 15 ημέρες προκειμένου να αντικατασταθούν περίπου 400.000 ηλεκτρικές συσκευές

Το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την αντικατάσταση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, με τον υπουργό Ενέργειας να δηλώνει χθες πως «η πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη».

Όπως διευκρίνισε ο Κώστας Σκρέκας, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο τρία στοιχεία: Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή.

Ακόμα, θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν. Τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα. Θα παίρνουν ηλεκτρονικό αριθμό και θα πηγαίνουν στο κατάστημα για να προχωρήσουν στην αγορά και στην αντικατάσταση της συσκευής τους. Όταν θα πηγαίνει ο εγκαταστάτης για να ξηλώσει την προηγούμενη συσκευή συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση, ότι η συσκευή είναι παλιά.

«Η επιδότηση θα αφαιρείται από το ποσό την ώρα της αγοράς, και είναι από 35 έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα. Στόχος μας να ανοίξει η πλατφόρμα μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Το πρόγραμμα είναι μόνο για τα νοικοκυριά. 150 εκατ. ευρώ θα είναι το συνολικό ποσό της επιδότησης. Εκτιμούμε ότι θα αγοραστούν περίπου 350 με 400 χιλιάδες συσκευές. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για 15 ημέρες περίπου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις είναι οι τύποι συσκευών που θα επιδοτούνται:

  • Κλιματιστικά
  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες

Η επιδότηση δεν θα ισχύει για πλυντήρια, ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες κτλ.

Ο συνδυασμός που «δίνει» 3 νέες συσκευές 

Σύμφωνα με υπολογισμούς, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα αντικατασταθούν 380.000 – 400.000 παλιά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες. Για κάθε συσκευή, ωστόσο, θα υπάρξουν πλαφόν επιδότησης τα οποία θα ανακοινωθούν.

Κάθε νοικοκυριό μπορεί να αντικαταστήσει έως τις 3 συσκευές. Οι συνδυασμοί όμως που επιτρέπονται είναι:

  • 2 κλιματιστικά κι ένα ψυγείο ή
  • 2 κλιματιστικά κι ένας καταψύκτης ή
  • 1 από όλα.

Προσοχή: Εξυπακούεται ότι ό,τι αποσύρεις αυτό παίρνεις, ενώ αυτό που αποσύρεις θα πρέπει προηγουμένως να έχει πιστοποιηθεί ότι λειτουργεί!


dikaiologitika.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael