Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Πανελλήνιες 2022: Δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία - Τα θέματα σε Φυσική, Οικονομία

Με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων 2022, για τους υποψήφιους από τα ΓΕΛ, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών 2022, αύριο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και Στοιχεία Μηχανών.

Τα θέματα στην Ιστορία

Δείτε εδώ τα θέματα της Ιστορίας

Οι απαντήσεις στην Ιστορία

Δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία

Τα θέματα στη Φυσική

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής

Τα θέματα στην Οικονομία

Δείτε εδώ τα θέματα της Οικονομίας

Πανελλήνιες 2022: Βατά τα θέματα της Ιστορίας

Σύμφωνα με τον Γιάννη Νταρίδη από το φροντιστήρηιο Νέο «συνολικά, οι θεματοδότες σεβάστηκαν τις δυσμενείς συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι φετινοί υποψήφιοι και δη της θεωρητικής. Στα πλαίσια αυτά κινείται και το συγκεκριμένο διαγώνισμα το οποίο κρίνεται βατό, με σαφείς ερωτήσεις, κατάλληλη διάκριση υποερωτημάτων όπου απαιτείται και αξιοποίηση όλων των κεφαλαίων. Συγκεκριμένα η κατανομή των μονάδων ανά κεφάλαιο: 1) Οικονομία 10 μον., 2) Κόμματα 22 μον., 3) Προσφυγικό 38 μον., 4) Κρητικό 25 μον., 5) Παρευξείνιος 5 μον.»

Αναλυτικά ο σχολιασμός ανά θέμα

ΘΕΜΑ Α1
Από το μικρό σε έκταση κεφάλαιο του παρευξείνιου ελληνισμού ο πρώτος πολυαναμενόμενος ορισμός.
Επίσης, πολύ συχνός ο ορισμός των Ιαπώνων και του Εθνικού κομιτάτου από το κεφάλαιο των κομμάτων.

ΘΕΜΑ Α2
Ερωτήσεις Σωστού ή Λάθους 10 μονάδων, όλες από το κεφάλαιο της Οικονομίας. Χωρίς δυσκολίες.

ΘΕΜΑ Β1
Ερώτηση σύντομης απάντησης από το κεφάλαιο των κομμάτων 12 μονάδων.

ΘΕΜΑ Β2
Σύντομης απάντησης με δύο υποερωτήματα συνολικά 13 μονάδων από το κεφάλαιο του προσφυγικού στον 21ο αιώνα. Πολλές φορές στο παρελθόν το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει χρησιμοποιηθεί στις εξετάσεις.

ΘΕΜΑ Γ1
Από το προσφυγικό και η πρώτη πηγή. Συγκεκριμένα από το «Πρώτο διάστημα» χωρίς υποερωτήματα. Δύο δευτερογενή (Α,Γ) και ένα πρωτογενές (Β) κείμενα, τα οποία αναμένεται οι υποψήφιοι να τα κατανοήσουν εύκολα.

ΘΕΜΑ Δ1
Από το κεφάλαιο του κρητικού και συγκεκριμένα από το 4α. Τα αίτια και οι αφορμές (της επανάστασης του Θερίσου). Το ένα από τα κείμενα (Γ) είναι πρωτογενές, ωστόσο πρόκειται για κείμενο που βρίσκεται και στο σχολικό εγχειρίδιο. Τα άλλα δύο (Α, Β) δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα κατανόησης.

 

newsbomb.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael