Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ένα ταξίδι με προορισμό το καλοκαίρι (φωτο)

Η φετινή γιορτή λήξης ήταν λίγο διαφορετική. Ήταν μια βόλτα. Ένα ταξίδι με προορισμό το καλοκαίρι από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και του δασκάλου τους, Μιχάλη Δούβλου.

Τρίτη 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022. Σημείο εκκίνησης του ταξιδιού, το πίσω προαύλιο του σχολείου. Μέσα από τα αυτοκινητάκια τους, με μοναδικό τρόπο, με οργάνωση, υπευθυνότητα και συνεργασία, οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες στέλνουν μηνύματα κυκλοφοριακής αγωγής, χορεύουν, τραγουδούν, διασκεδάζουν…

Μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση από τα παιδιά, ένα ταξίδι χαρούμενο, καλοκαιρινό, διασκεδαστικό, με συνταξιδιώτες γονείς, συγγενείς, φίλους...

Στις αποσκευές τους στα αυτοκινητάκια κουβαλούν τον κόπο, το μεράκι, την πολύπλευρη πολυδιάστατη δουλειά δύο ετών, των δύο πρώτων ετών τους στο Δημοτικό Σχολείο. 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, μαθητές και μαθήτριες στέλνουν και το βαθύτερο νόημα της λέξης «ταξίδι». Όταν το ονειρεύεσαι, όταν το ζεις, όταν το θυμάσαι. Ταξίδια μακρινά δύσκολα, γεμάτα περιπέτειες, ταξίδια της χαράς, της ελπίδας, της γνώσης, του μυαλού, των αναμνήσεων, τα όμορφα ταξίδια των βιβλίων. Ταξίδια είναι οι άνθρωποι, η συνεργασία, η ομάδα, η παρέα, αυτά που περιμένουμε να ζήσουμε στα μαθητικά μας χρόνια…

Η εκδήλωσή συνεχίζεται με μια βόλτα με τα αυτοκινητάκια σε ένα σημείο γνώριμο, στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Υπό τους ήχους μουσικής, με πολύ κέφι και θετική διάθεση, μαθητές και μαθήτριες μας θυμίζουν τα συγκρουόμενα, εκείνα τα «κουρσάκια», δίνουν χαρά κι ελπίδα. Μας κάνουν να ξεχνάμε τις έγνοιες της εποχής. 

Στο γειτονικό μας πάρκο τραγούδησαν, χόρεψαν, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα και στο τέλος πότισαν ταυτόχρονα, όλοι μαζί, τα δικά τους λουλούδια που πρόσφατα ομόρφυναν το σημείο.
Θερμές ευχαριστίες στους πιο σημαντικούς συνοδοιπόρους του ταξιδιού μας, τους γονείς, για τη συνεργασία, τη στήριξη, την εμπιστοσύνη. 

«Το ταξίδι με προορισμό το καλοκαίρι» παρουσιάστηκε και στους μαθητές των άλλων τάξεων του σχολείου το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου. Μαθητές και μαθήτριες μοίρασαν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
Η μουσικοχορευτική παράσταση «Ένα ταξίδι με προορισμό το καλοκαίρι» καθώς και η ταινία «Ο κρυμμένος θησαυρός, ο Σιατιστεύς λόγιος Μιχαήλ Παπαγεωργίου και το Αλφαβητάρι του 1766» θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία, πρώτα  ο Θεός, τον Αύγουστο, σε ανοιχτή εκδήλωση.  

Καλό καλοκαίρι!

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael