Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» στις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μεταπολιτευτική Επανάσταση (1895-1896) στην Κρήτη

Ο Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή” είχε την τιμή, κατόπιν πρόσκλησης από το Δήμο Αποκορώνου και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, να παραβρεθεί στις διήμερες επετειακές εκδηλώσεις για τη Μεταπολιτευτική Επανάσταση (1895-1896) στην Κρήτη, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 14 και 15 Μαΐου 2022 στον Βάμο του Δήμου Αποκορώνου Χανίων.

Ειδικότερα, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα Μανώλη Παπαμαλέκου, με παράλληλη παρουσίαση του βιβλίου «Ο Οπλαρχηγός Παπαμαλέκος» του δισέγγονού του Μανώλη Κωνσταντουδάκη, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Βάμο. Την εκδήλωση πλαισίωσε με την παρουσία του ο Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου Βαγγέλη Παπαγιώτα και πενταμελή αντιπροσωπία με παραδοσιακές φορεσιές, και ο Καλλιτεχνικός Όμιλος Αποκορώνου με ριζίτικα τραγούδια. 

Επιπλέον, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων κατά την πολιορκία του Βάμου, με ταυτόχρονη ιστορική αναφορά από μαθήτριες του Γυμνασίου στα γεγονότα που σηματοδότησαν τις εξελίξεις στην περιοχή στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Μετά το πέρας της τελετής ο Σύλλογος μας προσέφερε αντιπροσωπευτικά προϊόντα του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής στους διοργανωτές των διήμερων εκδηλώσεων. 

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Δήμο Βοΐου, στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης», στην επιχείρηση «Προϊόντα Γης Βοΐου», στον «Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κρόκου Κοζάνης» για τις προσφορές των προϊόντων, καθώς και στο Πρακτορείο Γενικών Μεταφορών του κ. Χαράλαμπου Τοπαλίδη. 

Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμο Αποκορώνου Χανίων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής για την πρόσκληση που μας απηύθυναν, για τη ζεστή υποδοχή και τη φιλοξενία τους.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael