Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

H Παναγία υπάρχει για να γιατρεύει κάθε μας ανάγκη

”H Παναγία υπάρχει για να γιατρεύει κάθε μας ανάγκη. Δεν έχουν οι γυναίκες γάλα; Έχουμε την Παναγία την Γαλακτοτροφούσσα.

Δεν έχουμε βροχές; Έχουμε την Παναγία την Βροχοκυρά. Δεν έχουμε ελευθερία; Έχουμε την Παναγία την Ελευθερώτισσα. Δεν ελέγχουμε τα παιδιά μας από ουσίες και αλκοόλ και τζόγο; Έχουμε την Παναγία της ”Απολυτρώσεως των εξαρτημένων”.

Δε δώσαμε Παναγιά το φως στα παιδιά μας.

Έρχεται η Παναγία και μας λέει σε αυτό το σώμα της εκκλησίας. Να μάθετε να μετανοείτε, να ασκητεύετε κατά τη δύναμή σας. Ούτε αυτό μάθαμε στα παιδιά μας. Μπορείς να κάνεις λίγο; Το πολύ θα το προσθέσει ο Θεός.

Ρωτάω το γέρων Ευμένιο Σαριδάκη.

-Γέροντα θέλω να αλλάξω αλλά πάλι στα ίδια πέφτω. Γιατί συμβαίνει αυτό;

-Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουμε να αλλάξουμε λίγο.

-Και τι να κάνω γέροντα;

–Να μιλάς του Χριστού απλά. Να λες ”Χριστέ θέλω να αλλάξω αλλά θέλω λίγο, βοήθα με εσύ που έχεις το τέλειο ανθρώπινο θέλημα”.

Όταν αυτά μιλάς του Χριστού τότε τη μικρή σου επιθυμία θα στην κάνει πόθο και την σπίθα πυρκαγιά. Πρώτα μαθαίνουμε να μιλούμε έτσι και μετά αυτή ως οδηγήτρια μας οδηγεί στον Υιό της.

Σήμερα, αδελφοί μου, έχουν ανάγκη από ποιμένες όπως οι βοσκοί στη γέννηση του Χριστού.

To πρόβλημά μας είναι ένα. Δεν μπορούμε να ταπεινωθούμε. Συνηθίσαμε το νου μας να υπερηφανεύεται. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την εικόνα που έχετε εδώ στο χωριό σας ταπεινωνόμαστε. Αυτά να τα σκεφτόμαστε. Και ο νους μας γίνεται χριστοειδής γιατί η ταπείνωση είναι ένδυμα της θεότητος.

Ευχηθείτε για μας που λέμε τους μεγάλους λόγους, να έχουμε καλό αγώνα και εμείς για σας. Να έχουμε πόθο να φάμε και να πιούμε τον Κύριο μας. Και αν έχουμε λίγο πόθο, μιλούμε της Παναγίας να αυξήση τον πόθο μας. Η ταπείνωση λείπει από την κοινωνία μας και υπάρχει τόση φθορά και διαφθορά.

Ας αρχίσουμε εμείς οι χριστιανοί, οι πιστοί ή ολιγόπιστοι αυτήν την προσπάθεια και με την καθοδήγηση ενός πνευματικού να εισέλθουμε στο μυστήριο της άκρας ταπείνωσης του Δεσπότη Χριστού, του καλού ποιμένος που γίνεται και αμνός.

Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν.”

 

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

 

ΠΗΓΗ

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael