Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Σπάει ρεκόρ δεκαετίας το brent - Στα 120 δολάρια το βαρέλι

Αύξηση ρεκόρ στα 115,93 δολάρια το βαρέλι καταγράφει και το αμερικανικό αργό 

Τα 120 δολάρια το βαρέλι ξεπέρασε σήμερα το αργό brent συνεχίζοντας το ανοδικό ράλι με τον δείκτη αναφοράς να έχει εκτιναχθεί πάνω από 6% την περασμένη εβδομάδα, όταν και σημείωσε το υψηλότερο κλείσιμο των τελευταίων δύο μηνών.

Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού στην Κίνα αλλά και την επίμονη προσπάθεια της Ευρώπης να επιβάλλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, και μετά την αποτυχία συμφωνίας στη χθεσινή συνάντηση καθώς δεν έχουν καμφθεί οι αντιρρήσεις της Ουγγαρίας.

Το αργό Brent βρίσκεται σε ανοδική τροχιά για έκτη συνεχόμενο μήνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

Την αύξηση έχει πυροδοτήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και η επιστροφή πολλών χωρών στην κανονικότητα μετά την πανδημία. Η αύξηση ρεκόρ στα 115,93 δολάρια το βαρέλι που καταγράφεται στο αμερικανικό αργό, αποδίδεται στην καλοκαιρινή περίοδο και την αύξηση των μετακινήσεων.

Η Aramco θα αυξήσει την τιμή

Κι όλα αυτά ενώ η Σαουδική Αραβία στοχεύει να αυξήσει τον Ιούλιο, την τιμή του Arab Light για πωλήσεις στην Ασία, 1,50 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ (στην οποία ανηκει και η Ρωσία) αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα για να αποφασίσουν για την πολιτική εφοδιασμού που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αγορά πετρελαίου παρουσιάζει απότομη οπισθοδρόμηση, ένα ανοδικό μοτίβο που χαρακτηρίζεται από τις βραχυπρόθεσμες τιμές που διαπραγματεύονται με premium σε σχέση με τις πιο μακροπρόθεσμες.

Το άμεσο spread του Brent -- η διαφορά μεταξύ των δύο πλησιέστερων συμβολαίων του -- ήταν 3,67 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, από 1,34 δολάρια το βαρέλι πριν από τρεις εβδομάδες.

 

imerisia.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael