Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ για τη μη παύση λειτουργίας του μαιευτικού τμήματος του Κέντρου Υγείας Σερβίων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για τη μη παύση λειτουργίας του μαιευτικού τμήματος του Κέντρου Υγείας Σερβίων στη Π.Ε. Κοζάνης

Οξύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Σερβίων, τα οποία οφείλονται στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας, την οποία υπηρέτησαν και υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και αποδέχονται οι τοπικές διοικήσεις. Παρ’ όλο που με την 2380/4-12-2020 Ερώτησή μας αναδείξαμε τις ελλείψεις του Κ.Υ. σε προσωπικό, δυστυχώς έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα στο Κ.Υ. Σερβίων από τις έξι οργανικές θέσεις της Τ.Ε. Μαιευτικής είναι καλυμμένη μόνο η μία με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμα κι αυτή η μαία ενδέχεται να μετακινηθεί σε άλλο Κ.Υ. και να κινδυνεύσει να σταματήσει η λειτουργία του μαιευτικού τμήματος. Μεγαλώνει έτσι η αγωνία και η ανασφάλεια των κατοίκων και ειδικά των γυναικών της περιοχής αφού δημιουργείται μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τους. Θα αναγκαστούν να επιλέξουν είτε πρακτικές προηγούμενων γενεών είτε, δεδομένων των τεράστιων ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία, τα ιδιωτικά μαιευτήρια-επιχειρήσεις με μεγάλο κόστος για τη λαϊκή οικογένεια που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις σημερινές συνθήκες.

Να τονίσουμε δε, ότι το Κ.Υ. Σερβίων εξυπηρετεί τους κατοίκους δύο δήμων, Σερβίων και Βελβεντού με πληθυσμό που ανέρχεται περίπου στις δέκα χιλιάδες καθώς επίσης είναι και εμβολιαστικό κέντρο κατά της covid 19.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνησή έτσι ώστε:

· Να μην κλείσει το μαιευτικό τμήμα του Κ.Υ. Σερβίων και να καλυφθούν οι έξι οργανικές θέσεις στην ΤΕ Μαιευτική με μόνιμο προσωπικό όπως και με την ειδικότητα του γυναικολόγου.

· Να στελεχωθεί το Κ.Υ. με όλο το αναγκαίο ιατρικό-νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό καθώς και με όλο το απαραίτητο τεχνολογικό και τεχνικό εξοπλισμό.

· Να υπάρξει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία στο σύνολο των τμημάτων του Κ.Υ. Σερβίων. 

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael