Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Πράσινες» μπίζνες με ...καμένο και γδαρμένο τον λαό

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Τη νέα, εφ' όλης της ύλης επίθεση σε βάρος του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος, περιγράφει ανάγλυφα ο νέος κλιματικός νόμος του υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά ρυθμίσεις που δημιουργούν ατέλειωτα πεδία κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων για «πράσινες» μπίζνες, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αστικό κράτος, που προσδοκά να δημιουργήσει έναν εισπρακτικό μηχανισμό από την τσέπη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να υλοποιούν τις «πράσινες» ρυθμίσεις. Να σημειώσουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με τις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει οριστική κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων το 2028, την ώρα που το πανάκριβο εισαγόμενο φυσικό αέριο και LNG εκτοξεύει την ακρίβεια

Αντί να προστατέψουν τη λαϊκή περιουσία από πλημμύρες και φωτιές, κάνουν υποχρεωτική την ασφάλιση νεόκτιστων σπιτιών σε περιοχές «υψηλής επικινδυνότητας»

Από την τσέπη του λαού θα γίνει η υποχρεωτική αντικατάσταση καυστήρων - κινητήρων και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ενώ έρχεται μπαράζ νέων φόρων και δημοτικών τελών. 

 

Αναλυτικά η συνέχεια στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael