Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Πετρέλαιο: Άλμα στις τιμές μετά το εμπάργκο της ΕΕ


Ανοδικά κινήθηκαν και την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου το πρωί της Τρίτης, αφού έγινε γνωστό ότι οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Το εμπάργκο, από το οποίο εξαιρούνται προσωρινά οι εισαγωγές πετρελαίου μέσω αγωγών, θα εξαλείψει περίπου το 90%» των ευρωπαϊκών εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους. Όσον αφορά το υπόλοιπο 10%, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατό.

Η τιμή του μπρεντ έφτασε  το πρωί της Τρίτης τα 124, 02 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί κατά 1, 93%. Όσον αφορά το αμερικανικό αργό, η τιμή έφτασε 119, 39 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί κατά 3.76%.

Το πετρέλαιο έχει εκτοξευθεί φέτος καθώς η σύγκρουση στην Ευρώπη περιόρισε τις παγκόσμιες προμήθειες σε μια εποχή αυξανόμενης ζήτησης, εξάντλησης των αποθεμάτων και αύξησης των τιμών των προϊόντων σε ιστορικά υψηλά. Το μπρεντ και το αμερικανικό αργό πρόκειται να κλείσουν την έκτη μηνιαία άνοδο τον Μάιο.

Σήμερα το πετρέλαιο «φλερτάρει» με τη μεγαλύτερη περίοδο μηνιαίων κερδών σε περισσότερο από μια δεκαετία. Τις τιμές του έχουν κινήσει ανοδικά οι συζητήσεις για το εμπάργο καθώς και η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό στην Κίνα. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν επίσης ενισχυθεί με την έναρξη της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου στις ΗΠΑ, που παραδοσιακά σημαίνει περισσότερη οδήγηση και μεγαλύτερη ζήτηση για καύσιμα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του έτους.

 

naftemporiki.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια