Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ενισχύεται το πετρέλαιο, μικρή πτώση για το φυσικό αέριο


Το πετρέλαιο ενισχύεται εν μέσω περαιτέρω ενδείξεων στενότητας στις βασικές αμερικανικές αγορές και εξαιτίας της σπέκουλας ότι η Κίνα μπορεί να πλησιάζει πιο κοντά στην χαλάρωση των περιορισμών κατα της πανδημίας που έχουν πλήξει τη ζήτηση για αργό στον μεγαλύτερο εισαγωγέα παγκοσμίως.

Το West Texas Intermediate σημειώνει άνοδο προς τα 114 δολάρια το βαρέλι αφού υποχώρησε την Τρίτη. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο από 5 εκατ. Βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Στην Ασία επίσης, οι traders αναμένουν ενδείξεις για το ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι μπορεί να είναι έτοιμοι να χαλαρώσουν τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη Σανγκάη και σε άλλες πόλεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το πετρέλαιο είναι σε άνοδο για έκτο συνεχόμενο μήνα -πιθανώς, το μεγαλύτερο ανοδικό σερί της δεκαετίας- καθώς η αυξανόμενη ζήτηση και οι στρεβλώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία συνδυάζονται για να υποστηρίξουν τα κέρδη.

Το WTI παράδοσης Ιουνίου αυξήθηκε 1,3% στα 113,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent παράδοσης Ιουλίου ενισχύονται 0,8% στα 112,82 δολάρια το βαρέλι.

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου καθώς κάποιοι βασικοί αγοραστές στην Ευρώπη δηλώνουν ότι αναμένουν να συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικό αέριο παρά τα μεικτά μηνύματα από τις Βρυξέλλες σχετικά με το εάν η πληρωμή σε ρούβλια θα παραβίαζε τις κυρώσεις.

Η ΕΕ έχει εκδώσει δύο σειρές κατευθυντήριων γραμμών για το ζήτημα, οι οποίες (και οι δύο) αφήνουν περιθώρια διαφορετικής ερμηνείας, ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως το να ανοιχθεί ένας λογαριασμός σε ρούβλια για να πληρωθεί το ρωσικό αέριο, θα ήταν πέραν των συστάσεων της ΕΕ.

Για την ώρα, ορισμένες επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής Eni και της γερμανικής Uniper, έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν από τη Ρωσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αερίου διαμορφώνονται 0,7% χαμηλότερα στα 93,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ.

 

energypress.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael