Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τρίκερι: Νότιο Πήλιο, η χώρα των μύθων! (βίντεο)

Στο σημερινό επεισόδιο θα ανακαλύψουμε το #Τρίκερι στο Νότιο #Πήλιο. Τις αλήθειες και τους μύθους γύρω από αυτό το θαλασσινό χωριό της #Θεσσαλίας. Κάποτε, οι άνθρωποι αναζητούσαν την αλήθεια στους μύθους. Στους ήρωες, τους θεούς και τα σύμβολα. 

Οι #μύθοι ταξίδευαν στο χρόνο χωρίς να γράφονται. Από στόμα σε στόμα. Γιατί οι άνθρωποι τους αγαπούσαν και τους μετέδιδαν στους απογόνους τους σαν κληρονομιά για να μάθουν κι αυτοί πώς δημιουργήθηκαν τα άστρα, οι #θεοί και οι άνθρωποι. 

Η πλοκή των μύθων είναι ακόμα και σήμερα αντικείμενο μελέτης και θαυμασμού από διάνοιες του φιλοσοφικού κόσμου. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να συνδυάσουμε τη λογική με τον μύθο και στο τέλος του ταξιδιού ίσως κάτι να εννοήσουμε, κάτι να νιώσουμε.  

Βρισκόμαστε στο νότιο άκρο της γης των Κενταύρων. Τα πάντα εδώ θυμίζουν περισσότερο νησί, παρά χερσαίο προορισμό. Ο #Χείρων, ίσως ο σπουδαιότερος των Κενταύρων ήταν γιος του Κρόνου. Ήταν ήπιος, φρόνιμος, δίκαιος και χαρισματικός. Γνώριζε την #τέχνη να θεραπεύει με τα #βότανα του βουνού και μπορούσε ακόμα να ασκεί την χειρουργική. Δίπλα του μαθήτευσαν γενιές ηρώων, στα τιμημένα χώματα του Πηλίου.


Πηγή βίντεο: Ταξιδιωτικός Γκουρού

Φωτογραφίες athinorama.gr - peliondesroses.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael