Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» – Μαζική πορεία στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία στις Συκιές Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μετά την πώληση μέσω πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας τετραμελούς οικογένειας.

Ο πατέρας της οικογένειας ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες άνεργος, ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει 74% αναπηρία. Οι δύο κόρες του ζευγαριού είναι φοιτήτριες σε τμήματα του ΑΠΘ. Μέχρι πριν από λίγες μέρες μοναδικό εισόδημα για την τετραμελή οικογένεια ήταν το προνοιακό επίδομα της τάξης των 300 ευρώ.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην συγκέντρωση αλληλεγγύης ο πατέρας της οικογένειας, Γιώργος Νίκογλου, «έβγαλαν το σπίτι μας σε πλειστηριασμό, κάποιος το «χτύπησε» για 56.500 ευρώ. Είμαι άνεργος και η γυναίκα μου έχει 74% βαριά αναπηρία. Αν μας πάρουν το σπίτι έχουμε μείνει στον δρόμο, είναι η πρώτη κατοικία. Δεν έχουμε άλλη περιουσία, ότι προσπάθειες κάναμε νομικά και με την τράπεζα δεν προχώρησαν».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ είχαμε όλα τα κριτήρια. Στις 16 Μαΐου καταθέσαμε τα χαρτιά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στις 19/5 έβγαλαν σε πλειστηριασμό το σπίτι. Δεν το σταμάτησαν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ περιμένουμε τη δικαστική απόφαση τον Δεκέμβριο. Αν η οριστική δικαστική απόφαση λέει ότι μπαίνουμε στα υπερχρεωμένα  νοικοκυριά και προστατεύεται η πρώτη κατοικία, η δική μου πρώτη κατοικία πως θα προστατευθεί αφού θα την έχω χάσει; Δεν μπορώ να το καταλάβω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκογλου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τη συγκίνηση του για την μαζική παρουσία πολιτών στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Τοσίδης/ alterthess

πηγη alterthess.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael