Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Διευρύνει τα κέρδη το πετρέλαιο

Επεκτείνουν το επιφυλακτικό ράλι που έχει ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στις ενδείξεις για περιορισμένη προσφορά, τη στιγμή που η ΕΕ διαφωνεί με την Ουγγαρία για τα σχέδια απαγόρευσης των εισαγωγών από τη Ρωσία, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής αργού, αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent σημειώνει αύξηση 47 σεντς ή 0,41%, στα 114,50 δολάρια το βαρέλι.

Το West Texas Intermediate σημειώνει άνοδο 53 σεντς ή 0,48% στα 110,86 δολάρια το βαρέλι.

Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 20 Μαΐου, μετά από την άνοδο των εξαγωγών, έδωσε ώθηση στην αγορά την Τετάρτη.

Οι αναλυτές τόνισαν πως η μείωση των αποθεμάτων και η προοπτική επιβολής ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, οδηγούν τις τιμές υψηλότερα.

"Το focus στις αγορές πετρελαίου βρίσκεται στη Σύνοδο της ΕΕ που λαμβάνει χώρα την επόμενη εβδομάδα, στην οποία θα γίνει άλλη μία προσπάθεια να συμφωνηθεί ένα εμπάργκο για το ρωσικό πετρέλαιο", αναφέρουν αναλυτές.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, δήλωσε χθες πως είναι βέβαιος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 30 Μαΐου.

Ωστόσο η Ουγγαρία παραμένει εμπόδιο στην ομόφωνη υποστήριξη που απαιτείται για τις κυρώσεις της ΕΕ.

 

ΠΗΓΗ capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael