Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Βήμα-βήμα η διαδικασία για την επιδότηση - Τι θα πληρώνετε στο ταμείο

Στα μέσα του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» που θα επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικών συσκευών από 35% έως 50%, με τη διαδικασία να είναι πολύ απλή.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του μέτρου της απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών είναι 150 εκατ. ευρώ και μαζί με τη συμμετοχή των δικαιούχων θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50% και θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές.

«Ενα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές, αλλά δεν μπορεί να πάρει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες. Μπορεί όμως να πάρει δύο κλιματιστικά και ένα ψυγείο. (...) Ο στόχος είναι να μειωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος κατά μέσο όρο κατά 30%», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους τονίζοντας ότι προηγούνται ευάλωτοι, ΑμΕΑ και πολύτεκνοι. 

Η διαδικασία

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση του είτε στο gov.gr είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει. 

«Θα υποβάλλει την αίτηση ενδιαφέροντος για τι τύπου συσκευή ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει. Η πλατφόρμα θα έχει διάρκεια λειτουργίας λίγων ημερών, ας πούμε δύο εβδομάδες και μόλις κλείσει θα γίνει καταρχήν ιεράρχηση βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων, που είναι και κοινωνικά και εισοδηματικά. Αρα θα προκύψει ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιοι είναι οι επιλαχόντες», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Στη συνέχεια ο δικαιούχος θα πάει στο κατάστημα για να οριστικοποιήσει ποια συσκευή θα αγοράσει, θα πληρώσει και επί τόπου θα αφαιρείται η επιδότηση και θα πληρώνει το υπόλοιπο ποσό. «Δεν θα περιμένει να την πάρει μετά την επιδότηση», επισήμανε. 

«Απομένει να έρθει από το κατάστημα ο τεχνικός να αποσύρει την παλιά συσκευή και να εγκαταστήσει την καινούργια», πρόσθεσε.

 

imerisia.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael