Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

5 μέρη στην Ευρώπη με τα πιο όμορφα λουλούδια

Η ομορφιά της Άνοιξης είναι οι υπέροχες ηλιόλουστες ημέρες, έπειτα από τους γκρίζους χειμώνες, και η Φύση που ανθίζει και μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία. Γι’αυτό και σήμερα, θα πάμε ένα ταξίδι στην Ευρώπη, εκεί όπου τα λουλούδια ξεχωρίζουν και χαρίζουν απίστευτα χρώματα στο τοπίο.

Keukenhof, Ολλανδία για τουλίπες
Αν ένας προορισμός φημίζεται για τα ανοιξιάτικα λουλούδια του στον κόσμο, τότε σίγουρα μιλάμε γι’ αυτόν. Οι Κήποι Keukenhof είναι το μέρος όπου γιορτάζεται η τουλίπα, το εθνικό λουλούδι της Ολλανδίας, σε όλα τα διαφορετικά σχήματα και χρώματα, φυτεμένη σε σειρές, γύρω από δέντρα, σε διάφορους σχηματισμούς που δημιουργούν ένα θέαμα που δεν μοιάζει με άλλο. Και το καλό είναι ότι στο Keukenhof δεν υπάρχουν μόνο τουλίπες, αλλά και άλλα υπέροχα λουλούδια όπως ορχιδέες, τριαντάφυλλα, νάρκισσοι, υάκινθοι, κρίνοι κ.ο.κ. Τα περισσότερα μπορεί να τα δει κάποιος στους εξωτερικούς κήπους, ωστόσο δεν λείπουν και από τα μεγάλα περίπτερα και υπόστεγα, σε περίπτωση που ο καιρός είναι πιο… απρόβλεπτος. Το Keukenhof απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Άμστερνταμ, οπότε αν βρεθείτε αυτή την εποχή εκεί, μπορείτε να το οργανώσετε ως μια πολύχρωμη ημερήσια.

Παρίσι για ανθισμένες κερασιές
Αν και οι ανθισμένες κερασιές μας φέρνουν στο μυαλό Ιαπωνία, ωστόσο, επειδή μας πέφτει λίγο μακριά, το next best thing είναι το Παρίσι. Η Πόλη του Φωτός διαθέτει 400 και πλέον πάρκα γεμάτα ανθισμένα λουλούδια, τα οποία αν συνδυάσετε και με τις ανθισμένες κερασιές στην πόλη, έχετε το απόλυτο ανοιξιάτικο θέαμα. Τα καλύτερα μέρη για να δείτε από κοντά τα υπέροχα αυτά ροζ άνθη είναι η πλατεία Marie Trintignant, μεταξύ του Marais και του Σηκουάνα, η μικροσκοπική πλατεία Gabriel Pierne του Γαλλικού Ινστιτούτου, ο εκπληκτικός κήπος Jardin de Reuilly Paul Pernin κατά μήκος του Coulee Verte και το Jardin des Plantes, με τη μεγάλη, αρχαία κερασιά. Για να έχετε, όμως, την απόλυτη εμπειρία, πάρτε τον προαστιακό σε μια απόσταση περίπου 20-30 λεπτά από τον σταθμό Gare du Nord προς τους σταθμούς Sceaux ή Parc de Sceaux και κατευθυνθείτε προς το Chateau de Sceaux. Στους κήπους του, σχεδιασμένους από τον Andre le Notre που φημίζεται για το Tuileries Palace και τις Βερσαλλίες, βρίσκεται ένας παλιός κήπος κερασιών με περίπου 150 δέντρα, όλα γεμάτα με τα χαρακτηριστικά ροζ χνουδωτά άνθη, σε ένα θέαμα που δεν θα ξεχάσετε εύκολα, ό,τι πρέπει για πικ νικ και ινσταγκραμικές φωτογραφίες. Αν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να αφιερώσετε χρόνο και να εξερευνήσετε επίσης το χαριτωμένο κάστρο, το πάρκο και το ίδιο το Sceaux, το οποίο είναι ένα πολύ όμορφο μικρό χωριό.
Τοσκάνη για παπαρούνες
Η Τοσκάνη είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης για να γυρίσετε οδικώς σε ένα roadtrip που θα τα έχει όλα: και τοπία και γεύσεις και κρασί και λουλούδια. Αυτή την εποχή, τα χωράφια στην Τοσκάνη δεν είναι πράσινα αλλά κόκκινα και ο λόγος είναι οι πανέμορφες παπαρούνες που ξεπροβάλλουν παντού σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Μαζί και με άλλα αγριολούλουδα, οι παπαρούνες καταλαμβάνουν ατελείωτες εκτάσεις και μπορεί να οδηγείτε για ώρες κι αυτές να σας συντροφεύουν και να πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες σας. Αν και όλη η Τοσκάνη είναι υπέροχη και γεμάτη παπαρούνες, αν θα έπρεπε να διαλέξετε ένα μέρος, τότε κατευθυνθείτε στη Val d'Orcia, νότια της Σιένα. Σημειώστε ότι μετά τις παπαρούνες, σειρά παίρνουν τα ηλιοτρόπια, αλλάζοντας τα χρώματα και την αίσθηση, που σημαίνει ότι ακόμη κι αν δεν μπορέσετε να πάτε τώρα, υπάρχει υλικό και για τους επόμενους μήνες.  

Ανδαλουσία για ανθισμένες αμυγδαλιές
Λόγω του ότι η Ανδαλουσία βρίσκεται στα νότια της Ισπανίας, οι αμυγδαλιές ανθίζουν νωρίς, με την εποχή να ξεκινά από Ιανουάριο και να φτάνει ως την άνοιξη. Στην ηλιόλουστη αυτή περιοχή, λοιπόν, στην Axarquia της Μάλαγα, οι αμυγδαλιές καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις που φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο σε στρέμματα σε λόφους και όταν ανθίζουν λίγο-λίγο, το θέαμα είναι απίστευτο. Η περιοχή είναι ιδανική για roadtrip, ακολουθώντας την Ruta de Almendra (τη διαδρομή των αμυγδαλιών) και αν σταματήσετε στην Almendrera del Sur στην κοινότητα Cartama θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα και να δοκιμάσετε προϊόντα. Τη 2η εβδομάδα του Μαΐου, επίσης, στην Κόρδοβα, περίπου στα 160 χιλιόμετρα από τη Μάλαγα, πραγματοποιείται φεστιβάλ λουλουδιών, το Courtyards Festival of Cordoba.   

Στα βουνά Tatra της Πολωνίας για κρόκο
Στην καρδιά των βουνών Tatra στα σύνορα της Σλοβακίας με την Πολωνία, κάθε άνοιξη τα λιβάδια αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε μοβ και γεμίζουν από χιλιάδες μικροσκοπικούς κρόκους, σε ένα απίστευτο θέαμα με τις χιονισμένες βουνοκορυφές στο background. Αν και έχουν μικρή διάρκεια ζωής, περίπου 2-3 εβδομάδες, το θέαμα είναι απίστευτο και αξίζει να ταξιδέψει κάποιος για να το δει. Τα περισσότερα από αυτά τα λιβάδια βρίσκονται μακριά από τον πολιτισμό, αλλά το πιο προσβάσιμο είναι η κοιλάδα Chochołowska στα νότια της Κρακοβίας. Να σημειώσουμε ότι τα μικρά αυτά άνθη προστατεύονται και απαγορεύεται να τα κόψει ή να τα πειράξει κάποιος. Αν βρεθείτε, ωστόσο, στην Πολωνία, και δεν σας είναι εύκολο να βρεθείτε νότια, δοκιμάστε επίσκεψη στην πόλη Szczecin στα βόρεια, κοντά στη Βαλτική. Αν και η ίδια η πόλη δεν είναι κάτι συγκλονιστικό, έχει δημιουργήσει τη δική της εκδοχή των μοβ αυτών «χαλιών» στα πάρκα της.

 

clickatlife.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael