Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Διδασκαλία από εκπαιδευτικό της Κύπρου (βίντεο)

Την περασμένη εβδομάδα (9-13 Μαΐου), είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την εκπαιδευτικό Μαυράτσα Χριστίνα από το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουτταγιάκας Λεμεσού, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus KA1 με θέμα ‘’Νέες Τεχνολογίες, Νέες Προκλήσεις, Καινοτόμες Ευρωπαϊκές Πρακτικές’’. Η εκπαιδευτικός δίδαξε στις τάξεις Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ του σχολείου μας, θέματα σχετικά με την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό της Κύπρου, χρησιμοποιώντας Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία .

Η συνάδελφος από το Δημοτικό Σχολείο Μουτταγιάκας , κατάφερε με τον πλέον καλύτερο και πρωτοποριακό τρόπο να ‘’φέρει ‘’ την Κύπρο στο σχολείο μας. Με ποικίλες παρουσιάσεις και με βάση την εκπαιδευτική προσέγγιση STEAM, τη χρήση πολλών ψηφιακών εργαλείων, τάμπλετ και ρομποτικής γνώρισε στα παιδιά μας την Κύπρο, την ιστορία της, τις ομορφιές της, τον πολιτισμό της. Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στο πρόβλημα κατοχής της Κύπρου και να μεταφέρει σε όλους μας την αδικία που επιτελείται στο νησί 48 χρόνια τώρα.

Επίσης η συνάδελφος από την Κύπρο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη Β΄ τάξη του σχολείου μας.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας έγιναν ξεναγήσεις στην Καστοριά, στο Αρχοντικό Πούλκως, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο αρχοντικό Δόλγκηρα, σε μουσεία της πόλης μας όπως το εκκλησιαστικό, παλαιοντολογικό και το βοτανικό , σε εργοστάσιο γούνας και σε οινοποιεία και κελάρια της Σιάτιστας. Η Κύπρια εκπαιδευτικός γνώρισε την ιστορία, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τις ομορφιές της περιοχής μας αλλά και τις ασχολίες των κατοίκων της. 

Παρακολούθησε την απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση του σχολείου στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, που περιελάμβανε την παρουσίαση του ψηφιακού χάρτη από τα Ενθυμήματα του Νικόλαου Κασομούλη, όπως επίσης κι ένα μικρό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στην Κύπρο.

Αποχαιρετήσαμε τη συνάδελφο από το Δημοτικό Σχολείο Μουτταγιάκας χορεύοντας όλα τα παιδιά του σχολείου τον Τρανό χορό της Σιάτιστας.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS που υλοποιεί το σχολείο μας συνεχίζεται με την τελευταία κινητικότητα δύο εκπαιδευτικών μας στην Κύπρο, τον Οκτώβριο, όπου και θα πραγματοποιήσουν διδασκαλία με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Σιάτιστας χρησιμοποιώντας Νέες Τεχνολογίες και Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Πρακτικές.

Τα έως τώρα αποτελέσματα δείχνουν πώς τα οφέλη τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν είναι πολλά, αφού μέσω ανάλογων προγραμμάτων γνωρίζουν άλλες κουλτούρες, χώρες και τους πολιτισμούς τους, τα εκπαιδευτικά τους συστήματα, ενισχύουν τις τεχνολογικές, κοινωνικές και γλωσσικές τους δεξιότητες καθώς και την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής τους διάστασης και νοοτροπίας.


 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael