Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Αύξηση της τιμής του μπρεντ στα 107 δολάρια το βαρέλι

Η τιμή του μπρεντ σκαρφάλωσε 4,4% σήμερα μετά τη βουτιά 10% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, λόγω και της ανησυχίας για τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας 

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν πάνω από 4% (12-5-22), μετά τη βουτιά 10% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ενισχυόμενες από τις ανησυχίες για την προσφορά, καθώς η ροή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε και συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση στην ΕΕ για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Μείωση της ροής ρωσικού αερίου από την Ουκρανία

Οι ροές ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μειώθηκαν σήμερα καθώς το Κίεβο σταμάτησε τη μεταφορά του από έναν βασικό κόμβο στην Ανατολική Ουκρανία, κατηγορώντας για αυτό την κατοχή της περιοχής από ρωσικές δυνάμεις. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι εξαγωγές μέσω της Ουκρανίας διαταράχτηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η τιμή του μπρεντ σκαρφάλωσε 4,5 δολάρια ή 4,4% στα 107 δολάρια το βαρέλι το απόγευμα (16.40). «Υποψιάζομαι ότι η διαταραχή της προσφοράς αερίου στην Ουκρανία έχει μία σταθερά αυξανόμενη επίπτωση», δήλωσε αναλυτής της χρηματιστηριακής εταιρείας OANDA.

Η ΕΕ έχει προτείνει την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο, σύμφωνα με αναλυτές, θα έκανε ακόμη πιο σφιχτή την αγορά και θα οδηγούσε σε αλλαγές των εμπορικών ροών. Η ψηφοφορία για το θέμα, πάντως, καθυστερεί καθώς η Ουγγαρία επιμένει στην αντίδρασή της.

Ελπίδες για νέα μέτρα στήριξης της κινεζικής οικονομίας

Οι τιμές του αργού ενισχύθηκαν και από τις ελπίδες για νέα μέτρα στήριξης της κινεζικής οικονομίας μετά τη μείωση των τιμών παραγωγού στην κινεζική μεταποίηση και τη μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η άνοδος των τιμών περιορίσθηκε προσωρινά μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Απρίλιο λιγότερο από το αναμενόμενο, ενισχύοντας τις προσδοκίες για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

 

Με πληροφορίες από Reuters

imerisia.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael