Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τα lockdown της Κίνας έριξαν το πετρέλαιο

Πτωικά κατά 5% κινήθηκε το πετρέλαιο στην αρχή της εβδομάδας λόγω των ανησυχιών ότι η εξάπλωση του Covid-19 στην κορυφαία καταναλωτή Κίνα θα επιβαρύνει την παγκόσμια ζήτηση.
Ειδικότερα, το μπεντ υποχώρησε 4,9%, στα 101,46 δολάρια το βαρέλι. Λίγο νωρίτερα είχα φτάσει τα 101,20 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από τις 12 Απριλίου. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 4,5%, πέφτοντας στα 97 δολάρια.

Τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στο Πεκίνο προκάλεσαν ανησυχία για επιβολή ενός άνευ προηγουμένου lockdown στην κινεζική πρωτεύουσα. Την ίδια ώρα, η Σαγκάη ανακοίνωσε ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από Covid-19 το Σαββατοκύριακο. Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο οδεύει προς ένα σοκ ζήτησης πετρελαίου, αντίστοιχο του οποίου είχαμε δει τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Το πετρέλαιο υποχώρησε επίσης λόγω της προοπτικής υψηλότερων επιτοκίων των ΗΠΑ, γεγονός που ενισχύει το αμερικανικό δολάριο. Ένα ισχυρό δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα σε τιμές δολαρίου πιο ακριβά για άλλους κατόχους νομισμάτων και τείνει να αντανακλά την αυξημένη αποστροφή κινδύνου μεταξύ των επενδυτών.

Στο μεταξύ, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει μειώσει την προσφορά λόγω των δυτικών κυρώσεων και των αγοραστών που αποφεύγουν να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιο, αλλά η αγορά θα μπορούσε να σφίξει περαιτέρω με ένα πιθανό εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό αργό.

Η βρετανική εφημερίδα The Times αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή «έξυπνων κυρώσεων» στο πετρέλαιο που εισάγει από τη Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.


naftemporiki.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael