Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ανάσταση στον Άγιο Νικόλαο Σιάτιστας! (φωτο-βίντεο)

H Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρις των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, γιορτάστηκε πανηγυρικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, με αναστάσιμη λαμπρότητα και πασχαλινή μεγαλοπρέπεια.
Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας με τις λαμπάδες στα χέρια προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Αναστάσεως και να συνεορτάσουν με τους Ιερείς του Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας.

Οι ιεροψάλτες εισήλθαν εντός του Αγίου Βήματος και έψαλαν μαζί με τον π. Νέστορα και π. Προκόπιο το εωθινό: «Ιδού σκοτία και πρωί…».
Οι Ιερείς εξήλθαν του Αγίου Βήματος κρατώντας ψηλά τη λαμπάδα τους με το Άγιο Φως ψάλλοντας το τροπάριο: «Δεύτε λάβετε φως, εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών».
Αφού οι πιστοί έλαβαν από τα χέρια των Ιερέων το ανέσπερο Άγιο Φως, το οποίο βγαίνει στο Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας, το οποίο μετέφερε στη Σιάτιστα ο κ. Χρήστος Καρανάσιος.
Το λάβαρο της Αναστάσεως δόθηκε προς τιμή, στις Εθελόντριες για την προσφορά στην Ενορία.

Την ακολουθία της Αναστάσεως και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου τέλεσαν τη νύχτα της 24ης Απριλίου 2022, οι Ιερείς του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτεροι π. Νέστορας και π. Προκόπιος.
"Το κάψιμο του Ιούδα" Ένα από τα παλιά έθιμα της Σιάτιστας (διαβάστε εδώ)

Πλήθος πιστών παρέμεινε στον Ιερό Ναό κατά την διάρκεια της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας και κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού τις πρώτες πρωινές ώρες.
Τηρουμένης της παραδόσεως στο τέλος της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας ο π. Νέστορας ανέγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εις το Πάσχα, επιφωνώντας οι πιστοί το «επικράνθη» και το «Ανέστη».

Στο τέλος της λειτουργίας οι Ιερείς π. Νέστορας και π. Προκόπιος μοίρασαν μαζί με το αντίδωρο και από ένα κόκκινο αβγό σε όλους τους πιστούς.

Δείτε το Siatista-Info


 


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael