Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Η ροζ υπερπανσέληνος του Απριλίου (εικόνες)

Η ροζ υπερπανσέληνος που έγινε το βράδυ της Τρίτης, ξημερώματα Τετάρτης ήταν η πιο μεγάλη και η πιο φωτεινή για το 2020.

"Αυτή τη στιγμή το φεγγάρι πλησιάζει στο κοντινότερο σημείο της γης για το 2020 - και τότε ονομάζεται υπερπανσέληνος γιατί είναι πιο κοντά τη γη - και έτσι το βράδυ της Τρίτης έφτασε στο περίγειο της γης, ενώ λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 4.35 το πρωί της 8ης Απριλίου, ήταν η ακριβής ώρα της πανσελήνου", ανέφερε, ο Πρόεδρος Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, Χρύσανθος Φάκας στο ΚΥΠΕ.

Πρόσθεσε πως απόψε που το φεγγάρι θα είναι πιο κοντά στη γη θα είναι και πιο φωτεινό. "Κάποιες φορές είναι μέχρι και 30% φωτεινότερο και 14% μεγαλύτερο. Όλες αυτές οι διακυμάνσεις συμβαίνουν διότι όλα τα ουράνια σώματα κάνουν ελλειπτικές κινήσεις και όχι κυκλικές", ανέφερε.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
Super Pink Moon/ Salt Lake City, UTAH, UNITED STATESCopyright 2020 The Associated Press. All rights reservedRick Bowmer
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
Tacoma, WASHINGTON, UNITED STATESCopyright 2020 The Associated Press. All

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ροζ υπερπανσέληνος, διότι στην Αμερική που είναι λάτρεις του φεγγαριού και είχαν και το σεληνιακό ημερολόγιο υιοθετούσαν βιωματικές ονομασίες για το φεγγάρι. Έτσι επειδή τον Απρίλη άνθιζε ένα ροζ λουλούδι οι ιθαγενείς ονόμαζαν το φεγγάρι του Απριλίου ροζ.


η συνέχεια στο gr.euronews.comhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael