Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων στους απογραφείς

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών

Θέμα: Άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων στους απογραφείς

Οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν όλους αυτούς τους μήνες στην απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών παραμένουν απλήρωτοι. Ύστερα και από τις συνεχόμενες παρατάσεις της διαδικασίας απογραφής, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα, μη γνωρίζοντας πότε και πώς θα πληρωθούν αλλά και πόσα χρήματα τους αναλογούν από την εργασία τους.

Οι όροι και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων καθ’ όλη την διάρκεια της απογραφής ήταν και είναι απαράδεκτοι. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με τις γενικότερες εξελίξεις και τις πρακτικές στους κλάδους της έρευνας αγοράς και των δημοσκοπήσεων. Ο χώρος της έρευνας αγοράς και των δημοσκοπήσεων ανέκαθεν αποτέλεσε τον «δοκιμαστικό σωλήνα» και το «λαγό» για την εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας και σε άλλους κλάδους.

Το μπλοκάκι, η σύμβαση έργου και ο τίτλος κτήσης είναι οι μόνοι προσφερόμενοι τρόποι απασχόλησης σε αυτούς τους χώρους δουλειάς. Η απλήρωτη εργασία, η μη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, των τηλεπικοινωνιακών εξόδων, των εξόδων ηλεκτρονικού εξοπλισμού και αναλώσιμων είναι καθεστώς με τις “ευλογίες” και την ανοχή της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η ΕΛΣΤΑΤ αυτό το διάστημα επιχειρεί με απαράδεκτο τρόποι να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων τις δικές της ευθύνες για την ανοργανωσιά που έχει δημιουργηθεί, καθώς από τη μία δεν έχει εξοφλήσει ακόμα τους απογραφείς και από την άλλη τους κρατάει «ομήρους» απαιτώντας να συνεχίσουν να απασχολούνται χωρίς αμοιβή για τις παρατάσεις που η ίδια μονομερώς δίνει.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να:

• Υπάρξει άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων στους απογραφείς, τόσο για την κανονική διάρκεια της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών όσο και για τις παρατάσεις.

• Υπάρξει άμεση καταβολή αποζημίωσης για την εκπαίδευση των ερευνητών και καταβολή των αποζημιώσεων για τους απογραφείς, των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν πρόωρα λόγω ασθενείας ή παράτυπα και μονομερώς από την πλευρά της ΕΛΣΤΑΤ με πληρωμή ρήτρας για μονομερή και αδικαιολόγητη παραβίαση των όρων της σύμβασης.

• Υπάρξει άμεση καταβολή αποζημίωσης για έξοδα μετακίνησης, χρήσης τηλεπικοινωνιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού καθώς και για την κάλυψη δαπανών για μέτρα προστασίας, rapid test αλλά και αναλωσίμων.

• Υπάρξει προστασία των προσωπικών δεδομένων των ερευνητών και απαλλαγή από κάθε υπαιτιότητα σχετικά με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των απογραφόμενων, δεδομένου ότι αυτή έγινε με απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ. 

 

Οι Βουλευτές

Κατσώτης Χρήστος

Δελής Γιάννης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κομνηνάκα Μαρία

Λαμπρούλης Γιώργος

Μανωλάκου Διαμάντω

Μαρίνος Γιώργος

Παπαναστάσης Νίκος

Συντυχάκης Μανώλης

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael