Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Αύξηση των τιμών μετά τις πληροφορίες για εμπάργκο

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Ευρωπαϊκή Ενωση καταστρώνει σχέδιο για τη σταδιακή απαγόρευση εισαγωγών ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων

Αλμα 3% κοντά στα 112 δολάρια το βαρέλι έκανε η τιμή του πετρελαίου μπρεντ μετά τις πληροφορίες ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδιάζει σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό αργό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Ευρωπαϊκή Ενωση καταστρώνει σχέδιο για τη σταδιακή απαγόρευση εισαγωγών ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων, το οποίο δεν θα ανακοινωθεί πριν από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών την Κυριακή του Πάσχα.

Το σχέδιο δίνει χρόνο στη Γερμανία, η οποία έχει υψηλή εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και είναι αντίθετη σε ένα άμεσο εμπάργκο, ώστε να βρει άλλους προμηθευτές.

Θα συζητηθεί μετά τις 24 Απριλίου, αναφέρει το δημοσίευμα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η αύξηση των τιμών, που θα ακολουθήσει μία τέτοια κίνηση, δεν θα ενισχύσει τη Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Μεγάλη συζήτηση στο παρασκήνιο

Το χρονοδιάγραμμα και οι λεπτομέρειες του σχεδίου δείχνουν ότι έχει προηγηθεί  μεγάλη συζήτηση στο παρασκήνιο για να πεισθούν και οι 27 χώρες της ΕΕ να εγκρίνουν ένα μέτρο που θεωρείτο έως πρόσφατα αδιανόητο.

Διπλωμάτες και αξιωματούχοι σημείωναν ότι υπάρχει όλο και μεγαλύτερη συναίνεση πως το μέτρο αυτό θα ληφθεί ακόμη και αν δεν υπάρξει κάποια άλλη κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ΕΕ, η οποία έχει επιβάλει πέντε φορές κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, βρίσκεται υπό τρομερή πίεση από τους συμμάχους της να σταματήσει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου.

Η Γερμανία παίρνει το 34% του πετρελαίου της από τη Ρωσία. Το βασικό πρόβλημά της δεν είναι μόνο να βρει άλλους προμηθευτές, αλλά και να διασφαλίσει τη μεταφορά του στα δύο διυλιστήρια, τα οποία τροφοδοτούνται σήμερα με ρωσικό αργό μέσω αγωγών.

Μέσα στην εβδομάδα, η Γερμανίδα πρέσβης στις ΗΠΑ ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι θα υπάρξουν μεγάλες συνέπειες και όχι μόνο για τη γερμανική οικονομία, αν σταματούσαν άμεσα οι εισαγωγές ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία.

 

πηγη imerisia.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael