Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ποιοι χάνουν την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας για αίτηση για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κόφτες, που αφορούν και τα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι αιτήσεις θα αρχίσουν ηλεκτρονικά από τις αρχές Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι μπορούν να αλλάξουν από μία έως τρεις συσκευές από τις εξής κατηγορίες: ψυγεία, καταψύκτες, κλιματιστικά.

Οι συσκευές που αποκλείονται είναι οι εξής τρεις:
  • Ηλεκτρικές κουζίνες
  • Πλυντήρια ρούχων
  • Πλυντήρια πιάτων

Ο «κόφτης» στα εισοδηματικά κριτήρια

Η επιδότηση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια, δηλαδή ανάλογα με το εισόδημα θα υπάρχει και ανάλογη επιδότηση. Πιο αναλυτικά, το ποσό της επιδότησης θα είναι συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, και τα 200.000 νοικοκυριά θα πάρουν επιδότηση από 30 έως 50%.

Αν όμως γίνουν τελικά γίνουν, για παράδειγμα, 300.000 αιτήσεις, τότε θα ισχύσουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα οριστούν επιλαχόντες και εφόσον βρεθούν τα χρήματα και αυξηθεί ο προϋπολογισμός της επιδότησης, τότε θα μπορούν και εκείνοι να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους.

Ο «κόφτης» στις συσκευές

Εξίσου απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι μία: Θα πρέπει η παλιά συσκευή που θέλετε να αντικαταστήσετε να λειτουργεί. Έτσι, αν έχετε, π.χ., ένα παλιό air condition που είναι εκτός λειτουργίας, τότε δεν μπορείτε να κάνετε αίτηση.

Πώς κάνετε αίτηση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του TaxisNet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό. Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και θα δει να αφαιρείται το ποσό απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει.

Μετά την αγορά, η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται την παράλληλα με τη συλλογή των παλιών οι οποίες θα αποσύρονται για ανακύκλωση.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael