Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σεμνά και χωρίς τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Διαφορετική υποδοχή του Αγίου Φωτός θα έχουμε και φέτος στην Ελλάδα, καθώς δεν θα πετάξει κυβερνητικό αεροσκάφος για τα Ιεροσόλυμα για τη παραλαβή του, αλλά αντιθέτως η αποστολή θα γίνει με ιδιωτική πτήση της Aegean η οποία θα πετάξει τη Μεγάλη Παρασκευή, και όχι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτης δεν πρόκειται να πάει το Μεγάλο Σάββατο για να το παραλάβει, αλλά θα βρίσκεται στο Ισραήλ από τη Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.

Τι συνέβη και δεν πηγαίνει κυβερνητική αντιπροσωπεία το Μεγάλο Σάββατο, όπως πήγαινε εδώ και χρόνια και άλλαξε ημέρα;

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό οφείλεται στα μέτρα προστασίας κατά του covid. Οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές ειδοποίησαν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι με την άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα πρέπει να υποβληθούν όλοι σε τεστ, κάτι που σημαίνει ότι θα καθυστερούσαν, κάπου επτά ώρες στο αεροδρόμιο, έτσι οφείλεται και η επιλογή του ταξιδιού τη Μ. Παρασκευή.

Σε κάθε περίπτωση, υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους δεν θα γίνει. Στην υποδοχή θα υπάρχει πάντως κόκκινο χαλί και τιμητικό άγημα, ωστόσο, δεν θα υπάρχει ο εθνικός ύμνος και η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη «θα αποδοθούν τιμές που αρμόζουν στον θρησκευτικό, ιερό χαρακτήρα του Αγίου Φωτός».

Να σημειωθεί ότι με την άφιξή του στην Ελλάδα το Μ. Σάββατο, το Άγιο Φως θα ταξιδεύσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τη βοήθεια της Aegean και της SKY Express.

 

πηγη

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael