Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επίσκεψη της Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ Π. Κρυσταλλίδου στο Κυνοκομείο του Δήμου Εορδαίας

Την Τρίτη 26 Απριλίου η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου επισκέφτηκε το Κυνοκομείο του Δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα και συναντήθηκε με εργαζόμενους και εθελοντές.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων Δημήτρης Τσεχελίδης παρουσίασε το έργο του Δήμου Εορδαίας που αποσκοπεί στην  ορθή διαχείριση, την ευζωία των ζώων και την ασφάλεια των πολιτών.

Η κ. Κρυσταλλίδου σημείωσε ότι αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή, καθώς ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς με τους συνεργάτες του με στοχευμένες ενέργειες και πολύμορφες δράσεις συμβάλλουν τα μέγιστα στην ορθή αντιμετώπιση του ζητήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Με ιδιαίτερη χαρά παρατήρησε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Κυνοκομείο και τις αξιοσημείωτες αλλαγές που έχουν συντελεστεί εκεί, οι οποίες οφείλονται μεταξύ άλλων στην στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση.

Για τη Νέα Δημοκρατία, την κυβέρνηση και προσωπικά για τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου που θα εξασφάλιζε την προστασία και την ευζωία των ζώων συντροφιάς αποτέλεσε προτεραιότητα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η δέσμευση υλοποιήθηκε με την ψήφιση του νόμου «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “Άργος” του Υπουργείου Εσωτερικών». Ένας νόμος πρωτοποριακός για τη χώρα μας, προϊόν της βούλησης της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τα πορίσματα της εξαντλητικής διαβούλευσης με φορείς. Με τον συγκεκριμένο νόμο δημιουργήθηκε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς, θεμελιώθηκαν οι πέντε διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων.

Με την απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω των προγραμμάτων «Φιλόδημος II» και «Άργος» εξασφαλίζονται οι υλικοί όροι για την πραγμάτωση του νέου αυτού θεσμικού πλαισίου.

Μεταξύ άλλων δόθηκαν 40 εκατομμύρια Ευρώ στους Δήμους της χώρας για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών και ενίσχυση 5 εκατομμυρίων Ευρώ για την υλοποίηση ειδικού μαζικού προγράμματος στειρώσεων.

Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το Εθνικό Μητρώο ζώων συντροφιάς, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής πανελλήνιας πλατφόρμας για την υιοθεσία αδέσποτων.

Ο ρόλος των φιλοζωικών οργανώσεων και των εθελοντών αναβαθμίστηκε, οι αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων ορίζονται με σαφήνεια, με τη γενναία χρηματοδότηση δημιουργούνται σημαντικές υποδομές και αυστηροποιήθηκαν οι ποινές για την κακοποίηση των ζώων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με προγράμματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών θα μας φέρουν σταδιακά πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Κανένα ζώο αδέσποτο – Κανένα ζώο κακοποιημένο».

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael