Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Ανατροπή στην αγορά με σημαντική πτώση

Σε τροχιά σημαντικής πτώσης βρίσκονται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου στις 13:35 ώρα Ελλάδος, σε μία πλήρη ανατροπή του σκηνικού σε σχέση με το πρωί.

Η τιμή του μπρεντ καταγράφει απώλειες 1,2% στα 111,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού υποχωρεί περίπου 1,5% στα 106,7 δολάρια το βαρέλι. Το πρωί και τα δύο συμβόλαια του μαύρου χρυσού κινούνταν ανοδικά με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει το βλέμμα σε νέα προβλήματα προσφοράς από τη Λιβύη, αλλά και στις προσδοκίες για επανέναρξη πολλών δραστηριοτήτων στη Σαγκάη. 

Ο παράγοντας ωστόσο που φαίνεται ότι υπερίσχυσε στη ζυγαριά ήταν εκείνος της ανατίμησης του δολαρίου. Το ράλι του αμερικανιικού νομίσματος, που κινείται σε υψηλά δύο ετών, εν αναμονή επιθετικών επιτοκιακών αυξήσεων της Fed, βάζει γενικά φρένο στις τιμές των εμπορευμάτων. Όσο περισσότερο ενισχύεται τόσο μεγαλύτερη είναι η πιέση στις τιμές για τα εμπορεύματα, που αποτιμώνται σε δολάριο. 

Παρόλα αυτά αναλυτές προειδοποιούν ότι οι τιμες πετρελαίου εξακολουθούν να είναι ευάλωτες σε ένα σοκ προσφοράς ή ζήτησης, που θα τις εκτίνασσε σε νέα υψηλά πολλών ετών. 

 

naftemporiki.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael