Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..» ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Eργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Η Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά μας δίνει το παράδειγμα του αγώνα, της θυσίας και της προτροπής για νέες καλύτερες ημέρες μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση.

Το σύνθημα «ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ» είναι τόσο επίκαιρο στις μέ-ρες μας μετά και από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που συντελείται στην Ουκρανία. Ένα πόλεμο που στο όνομα των επιχειρηματικών κερδών χύνεται το αίμα των λα-ών. Την ίδια στιγμή που το δικαίωμα στην οργάνωση στα σωματεία και τα συνδικά-τα αλλά και το δικαίωμα στην απεργία η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα άλλα αστι-κά κόμματα, τα ρίχνουν στον κάδο των αχρήστων.

Κανένας εργαζόμενος της χώρας να μην διαλέξει το στρατόπεδο των βιομηχάνων όπλων, των εφοπλιστών, των πετρελαιάδων και των τραπεζιτών. Αγώνα εδώ και τώρα για :

· Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

· Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

· Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η «απολιγνιτοποίηση» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδο-νίας ,υποστηριζόμενη από όλα τα αστικά κόμματα αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ, έχει ήδη προκαλέσει μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής της Δ Μακεδονίας. Πέρα από τις θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί, αλλά και την «εργολαβοποίηση», επιπλέον οδηγεί σε μεγάλη αύξηση των τι-μολογίων ρεύματος και τηλεθέρμανσης, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των τηλε-θερμάνσεων, εντείνει την ενεργειακή φτώχεια

Λέμε ΌΧΙ στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων με ταυτόχρονη περιβαντολογική α-ναβάθμισή τους. ΌΧΙ στην ανεργία και στην εξαθλίωση. ΌΧΙ στον εργασιακό Με-σαίωνα που μας επιβάλλουν. Όχι στο πανάκριβο ρεύμα και θέρμανση. ΌΧΙ στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την παράδοση ορεινών όγκων και εκτάσεων για τις ΑΠΕ και την καύση απορριμμάτων.

Απαιτούμε:

· Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για όλο το λαό. Καμία διακοπή σε λαϊκό σπίτι. Ε-νέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Όχι στο κλείσιμο ορυχείων και ΑΗΣ. Ούτε ώρα χωρίς τηλεθέρμανση, καμία αύξηση της τιμής της.

· Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλο το προσωπικό (οχταμηνίτες, εργολαβικοί) με μισθούς που να ανταποκρί-νονται στις σύγχρονες ανάγκες. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, του εκτρώματος Χατζηδάκη.

· Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Όχι στην καύση απορριμμάτων και την μετατροπή της περιοχής σε χαβούζα επικίνδυνων αποβλήτων.

· Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πε-ριφερειακά Ιατρεία). Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Δεν δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες

για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσε-ων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρέπει να πλη-ρώσει με νέες περιπέτειες τα κέρδη τους.

Οι αυξήσεις - ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας να ακυ-ρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των αυ-ξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο νερό και των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα.

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/5/22

ΚΟΖΑΝΗ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 10:30 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ

ΦΛΩΡΙΝΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΚΑΝΟΝΙΑ)

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael