Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κάλεσμα αγώνα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ακρίβεια και στον πόλεμο

 


Κάλεσμα αγώνα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4/22 ώρα 12.00 στο ρολόι

στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης

Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία επειδή διαπιστώνουμε ότι την περίοδο αυτή τα εργατικά /λαϊκά στρώματα βρίσκονται στην πιο άσχημη οικονομική κατάσταση των τελευταίων 15 χρόνων. Σήμερα υπάρχουν εργατικές/ λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Οι λόγοι είναι ότι ενώ τα πραγματικά εισοδήματα είναι καθηλωμένα στην περίοδο της αρχής της οικονομικής κρίσης οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα καύσιμα και το ρεύμα έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη ώστε ακόμα και η μέση λαϊκή οικογένεια να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε βασικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα:

Ø Τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης έχουν αυξηθεί έως και 40%

Ø Τα καύσιμα έχουν αυξηθεί 30% και 40%

Ø Οι τιμές του ρεύματος σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2020 έχουν αυξηθεί έως και 600%

Ø Οι μισθοί, οι συντάξεις τα επιδόματα ανεργίας κλπ παραμένουν καθηλωμένα πολύ κάτω ακόμα και από το επίσημο όριο της φτώχειας

Ø Οι τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά εφόδια (ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα κλπ) έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί και σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε Πετρέλαιο και ρεύμα κάνουν αδύνατη τη συνέχιση των καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.

Ø Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτός από τα ανθρώπινα θύματα, τον πόνο, την απόγνωση και την έξοδο στην προσφυγιά εκατομμυρίων ανθρώπων συμβάλει σε επιπλέον αυξήσεις των προϊόντων και της ενέργειας αλλά και με την βοήθεια των κερδοσκόπων δημιουργεί συνθήκες μιας πρωτόγνωρης για την εποχή μας επισιτιστικής κρίσης. Η εμπλοκή της Χώρας μας με αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, η ύπαρξη των

βάσεων και η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ σηματοδοτούν επικίνδυνες εξελίξεις και περαιτέρω οικονομικές δυσχέρειας.

Ø Η Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας εκτός όλων όσων προαναφέρθηκαν αντιμετωπίζει και τις συνέπειες της λεγόμενης «απολιγνιτοποίησης» που έφερε επιπλέον ανεργία φτώχεια και περεταίρω περιβαλλοντική υποβάθμιση της Περιοχής. Ταυτόχρονα η κατασκευή Φαραωνικών Φωτοβολταϊκών και η αθρόα εγκατάσταση ανεμογεννητριών στερούν από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους καλλιεργήσιμες και χορτολιβαδικές εκτάσεις και δίνουν τη χαριστική βολή στους ΤΟΕΒ που καρκινοβατούν.

Η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά αυτά τα ζητήματα προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» με βοηθήματα ελεημοσύνης που κι αυτά τα «αντλεί» από τις αυξήσεις στο ρεύμα και την υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων.

Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο και την καταστροφή είναι ο ίδιος ο λαός με την πάλη του που μπορεί να σηματοδοτήσει άλλες θετικές εξελίξεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους σημαίνουμε σάλπισμα αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας.

ü Για να μειωθούν δραστικά οι τιμές των προϊόντων και των καυσίμων με μείωση έως και κατάργηση του Φ.Π.Α στα βασικά είδη διατροφής, με μείωση του Φόρου κατανάλωσης καυσίμων από το Πετρέλαιο και το ρεύμα.

ü Για δραστικές και πραγματικές μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Απεμπλοκή των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το Ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ρύπων. Κατάργηση του Ελληνικού χρηματιστήριου ενέργειας. Διάλυση του Καρτέλ, παύση της αισχροκέρδειας. Διατίμηση και έλεγχος στην πηγή διαμόρφωση των τιμών. Κατάργηση του ΕΤΜΕΑΡ, των ΥΚΩ και όλων των φανερών και κρυφών επιδοτήσεων στους ενεργειακούς ομίλους. Αύξηση της συμμετοχής του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα με όλες τις μονάδες σε λειτουργία. Το ρεύμα κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

ü Για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς στις συντάξεις και στα επιδόματα ανεργίας.

ü Στήριξη της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής. Εγγυημένες τιμές στους αγρότες και κτηνοτρόφους. Δραστική μείωση του κόστους παραγωγής με μείωση τιμών και επιδότηση του πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος. Δραστική μείωση των ζωοτροφών, των λιπασμάτων και όλων των αγροτικών εφοδίων.

ü Να ακυρωθούν όλες οι εγκαταστάσεις Βιομηχανικών Φωτοβολταϊκών σε λιβάδια και σε γόνιμες εκτάσεις. Προστασία του Περιβάλλοντος και ακύρωση των Αιολικών Βιομηχανικής παραγωγής στα βουνά και τα δάση μας.

ü Για να σταματήσει ο πόλεμος, να απεμπλακεί η Χώρα μας, να φύγουν οι βάσεις να αποχωρήσουμε από τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ

Καλούμε όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες της Περιοχής σε κοινή δράση για έναν αγώνα διαρκείας, μαζικό και ενωτικό για να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας ανήκει. Να δώσουμε μέλλον και ελπίδα στα παιδιά μας

Πρώτος σταθμός του αγώνα μας

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4/22 ώρα 12.00 στο ρολόι στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael