Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Κοζάνης -Σερβίων -Βελβεντού στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Απρίλη

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ,μελισσοκόμοι και αλιείς .

Απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων την Τετάρτη 6 Απρίλη 10:30 στον πεζόδρομο της Κοζάνης.

Το προηγούμενο διάστημα με τους αγώνες μας τις παρεμβάσεις μας , τα συλλαλητήρια ,τα μπλόκα αλλά και με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα διεκδικήσαμε μέτρα στήριξης και ανακούφισης.

Αναδείξαμε την τεράστια αύξηση του κόστους παράγωγής και διεκδικήσαμε λύσεις που θα δώσουν ανάσα και θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα, για να παράγουμε , να επιβιώσουμε.

Με τους αγώνες μας αποσπάσαμε κάποιες λύσεις , χωρίς όμως να ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα .

Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη εξαιτίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και ακόμη δεν έχει φανεί το μέγεθος και το βάθος του στη ζωή μας.

Σε ένα μήνα το πετρέλαιο έχει αυξηθεί 25 % , το ρεύμα 45 % , οι ζωοτροφές γίνονται απαγορευτικές για τους κτηνοτρόφους ή εμφανίζεται έλλειψη , τα μέσα και εφόδια αυξάνονται και η ακρίβεια στα λαϊκά νοικοκυριά έχει κάνει την επιβίωση μας δυσκολότερη από πότε.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας! Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε.

§ Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους

§ εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.

§ Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

§ Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους.

§ Καμιά συμμετοχή - απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων

6 Απριλίου στις 10.30 στον πεζόδρομο Κοζάνης

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael