Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Φύση χωρίς σκουπίδια»

Η Ε΄τάξη του σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΕΕΠΦ (Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης) με τίτλο «Φύση χωρίς σκουπίδια».

Το Δίκτυο «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, ευαισθητοποιημένους ενηλίκους καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή στάσης των συμπολιτών μας για μια φύση χωρίς σκουπίδια, μέσα από την ενημέρωση και την εκπαίδευση για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

Τα βασικά βήματα του προγράμματος είναι τα εξής:

  1. Σε κάθε σχολική μονάδα δημιουργούνται Περιβαλλοντικές Ομάδες που αποτελούνται από μαθητές, και εκπαιδευτικούς.
  2. Κάθε Ομάδα ορίζει ένα από τα μέλη της ως Υπεύθυνος Ομάδας, ο οποίος συντονίζει τις δράσεις και την επικοινωνία της Ομάδας. Υπέυθυνη του σχολείου μας είναι η Τζαναμπέτη Αικατερίνη.
  3. Η Ομάδα εντοπίζει και υιοθετεί έναν χώρο που επιβαρύνεται με απορρίμματα. Το σχολείο μας υιοθέτησε τον αύλειο χώρο του Αγίου Γεωργίου.
  4. Σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και Υπηρεσίες, φροντίζει να απομακρυνθούν τα απορρίμματα και να αποκατασταθεί ο χώρος που έχει υιοθετήσει. Επίσης, φροντίζει ώστε ο χώρος αυτός να μην γίνει και πάλι αποδέκτης σκουπιδιών.
  5. Η Ομάδα οργανώνει δραστηριότητες σχετικές με την προστασία και διατήρηση του χώρου.
  6. Η Ομάδα παρουσιάζει τις δράσεις της στη σχολική κοινότητα ή/και στην τοπική κοινωνία με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών.

Η Ε΄τάξη του σχολείου μας, στις 4 Απριλίου 2022 καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Γεωργίου. Αφού μάζεψε όσα περισσότερα απορρίμματα μπόρεσε, τα τοποθέτησε στους κατάλληλους κάδους ανακύκλωσης (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) του σχολείου.  Επειδή στην αυλή της εκκλησίας δεν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης, ζητήσαμε από τον δήμο να επέμβει ώστε η ΔΙΑΔΥΜΑ να τοποθετήσει τους κατάλληλους κάδους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμπλήρωσαν ένα έντυπο καταγραφής κατηγοριών απορριμμάτων. Διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα απορρίμματα ήταν αποτσίγαρα, περιτυλίγματα από σάντουιτς, χάρτινα και πλαστικά ποτήρια από καφέ και τενεκεδάκια από αναψυκτικά και μπύρες.

Ανέλαβαν να πηγαίνουν μία φορά την εβδομάδα να καθαρίζουν τον χώρο και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσουν πινακίδες ώστε να αποτρέψουν τους επισκέπτες να αφήνουν εκεί τα απορρίμματά τους.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael