Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κάλεσμα αγωνιστικής διεκδίκησης στην 24ωρη Πανεργατική -Πανελλαδική Απεργία στις 6 Απρίλη

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία της 6ης του Απρίλη που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η απεργία αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία είναι να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος και να απεμπλακεί η χώρα μας από αυτόν.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, αλλά είχαμε περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

Η ακρίβεια κυριολεκτικά τσακίζει κόκκαλα. Ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα έχουν εκτιναχτεί στα ύψη. Παράλληλα, η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική πολιτική της.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ως πότε θα πληρώνουμε εμείς για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των εφοπλιστών; Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας θα έλεγε κανείς ότι θα είμαστε σε θέση σαν υγειονομικοί να δώσουμε ένα θετικό απολογισμό για το χώρο της υγείας. Ότι έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση στο χώρο της εργασίας μας. Αντίθετα η κατάσταση έχει χειροτερέψει παρά την εικονική πραγματικότητα που σκόπιμα καλλιεργείται προς τα έξω.

Μετά από 2 χρόνια αυτοθυσίας και προσφοράς στην πανδημία οι συνάδελφοι ΣΟΧ βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από την εργασία τους προκειμένου να αντικατασταθούν από κερδοσκόπους εργολάβους.

Οι συνάδελφοι επικουρικοί και συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ που σήκωσαν το κύριο βάρος του COVID δουλεύουν με παράταση μηνών πριν την λήξη των συμβάσεων τους. Ως πότε θα κρατάει η ομηρία και η αβεβαιότητα;

Εκδικητικές – τρομοκρατικές διατμηματικές μετακινήσεις προσωπικού και απειλές του τύπου «σε όποιον δεν αρέσει να φύγει» τις θεωρούμε απαράδεκτες, για εργαζόμενους που μέχρι χθες αποκαλούνταν ήρωες και έβαλαν πλάτη και στήριξαν τον νοσοκομείο, τις κλινικές και τα τμήματα χωρίς δισταγμό σε όλη τη διάρκεια την πανδημίας.

Κλινικές και τμήματα όπως η Παθολογική και τα ΤΕΠ που παραμένει η τραγική υποστελέχωση με ιατρικό προσωπικό, οι συνεχείς αποχωρίσεις ιατρών, οι ελλείψεις

προσωπικού από όλα τα τμήματα και τις ειδικότητες, τα κλειστά ιατρεία κλπ συμπληρώνουν την πραγματικότητα.

Ορισμένοι ίσως έχουν στόχο στα πλαίσια της αναδιαμόρφωσης του νέου υγειονομικού χάρτη και του «νέου ΕΣΥ» να παραδώσουν ένα καλοστημένο νοσοκομείο-μαγαζί, πλήρως εξοπλισμένο, βαμμένο και περιποιημένο στους καρχαρίες ιδιώτες της υγείας, με εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Οργανώνουμε τη δράση μας. Αποκαλύπτουμε τα σχέδια τους. Αντιδρούμε!

Καλούμε το λαό της περιοχής να παλέψει για την υγεία του, που θα του την στερήσουν. Καλούμε τους υγειονομικούς να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν και να παλέψουν για να έχουν πρόσβαση ισότιμη και δωρεάν όλοι όσοι την έχουν ανάγκη.

Σε αυτή συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου– 14ου μισθού, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Ø Να μην περάσουν τα σχέδια για το «Νέο-ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ». Πραγματική στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.

Ø Προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις του «Μποδοσάκειου»

Ø Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που εργάζεται στις δομές υγείας, ανεξάρτητα από τις σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κλπ) αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Ø Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Ø Όχι στις τρομοκρατικές και εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού.

Ø Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

Ø Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Ø Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο. Καμία υγειονομική δομή να μην χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς ΝΑΤΟϊκούς σκοπούς.

Συνάδελφοι γυρίστε την πλάτη στην πλειοψηφία του ΔΣ του εργοδοτικού-κυβερνητικού σωματείου του νοσοκομείου. Αντί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους να μπει μπροστά και να παλέψει για τους συναδέλφους, αντίθετα βάζει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης, αποτελεί εχθρική δύναμη για τους εργαζόμενους. Χρειάζεται να ανατραπεί και να αναδειχθεί αγωνιστική διοίκηση που θα εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική πάλη, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael