Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Φωτογράφος τράβηξε 2 εκατομμύρια φωτογραφίες για να δείξει την κίνηση της Σελήνης!

Ο αστροφωτογράφος Andrew McCarthy τράβηξε πάνω από 2 εκατομμύρια μεμονωμένες φωτογραφίες για να δείξει πώς η Σελήνη φαίνεται να χορεύει ή να "ταλαντεύεται" ("wobble") στον ουρανό όταν την παρατηρήσει κανείς από τη Γη στη διάρκεια ενός μήνα.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο McCarthy (που παλαιότερα έχουμε δει και άλλες φωτογραφίες του με τη Σελήνη) ξεκίνησε για να απαθανατίσει έναν ολόκληρο σεληνιακό μήνα, ο οποίος έχει διάρκεια όσο ένας περίπου ημερολογιακός μήνας στην Γη -για την ακρίβεια, 29,5 γήινες ημέρες. Καθώς ο δορυφόρος του πλανήτη μας άλλαζε κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ο αστροφωτογράφος έδωσε μεγάλη προσοχή στη διατήρηση τόσο της γωνίας όσο και του μεγέθους της.

Η -καλλιτεχνική- εικόνα στη αρχή είναι "οι καρποί αυτής της προσπάθειας σε μια ενιαία σύνθεση, με τα μεγέθη και τις γωνίες να είναι αληθινά ως προς το πώς εμφανίστηκαν στον ουρανό από την έρημο της Αριζόνα".
 
Ο McCarthy δημιούργησε και ένα gif υψηλής ανάλυσης που δείχνει τη συλλογή και την περιστροφή της σελήνης στο ζενίθ της.
 
Συνολικά, ο McCarthy τράβηξε πάνω από 2 εκατομμύρια μεμονωμένα καρέ μέσω του τηλεσκοπίου του -αρχεία με μέγεθος πάνω από 12 terabyte δεδομένων.

"Κάθε καρέ του φεγγαριού ήταν ένα τεράστιο μωσαϊκό. Η διαδικασία επαναλαμβανόταν κάθε 25 ώρες (όταν το φεγγάρι ήταν στο ζενίθ) για 27 ημέρες".
 
από: peta pixel

Ξωτικό

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael