Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Νέο άλμα πάνω από τα 108 δολάρια το βαρέλι

«Η γεωπολιτική ένταση είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει την τιμή του πετρελαίου σε άνοδο τις επόμενες ημέρες» δήλωσε αναλυτής της CMC Markets APAC

Στα 108,74 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύονται σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent που σημειώνουν άνοδο 1,20 δολάρια ή 1,1% ενώ το αμερικανικό west texas intermediate ενισχύεται 1,25 δολάρια ή 1,2% στα 104,53 δολάρια.

Η νέα άνοδος του πετρελαίου έρχεται μετά τις δηλώσεις ΕΕ και ΗΠΑ για περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία μετά τις θηριωδίες στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη των 2 δολαρίων το βαρέλι καθώς ο Ιάπωνας υπουργός Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για έναν προγραμματισμένο δεύτερο γύρο συντονισμένης απελευθέρωσης αποθεμάτων.

Τα futures του αργού παγκοσμίως αυξήθηκαν περισσότερο από 3% υπό την απειλή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία μετά τις δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία και μετά από την διακοπή στη Βιέννη των συνομιλιών για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, η οποία θα μπορούσε να φέρει περισσότερα βαρέλια με ιρανικό πετρέλαιο στην αγορά.

"Η γεωπολιτική ένταση είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει την τιμή του πετρελαίου σε άνοδο τις επόμενες ημέρες παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους”, δήλωσε αναλυτής της CMC Markets APAC & Canada, αναφερόμενη στη συντονισμένη απελευθέρωση πετρελαίου από τις καταναλώτριες χώρες.

 

πηγη imerisia.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael