Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Εδώ και τώρα να επαναλειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες και τα λιγνιτωρυχεία

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και οι συνέπειές της φέρνουν στην επικαιρότητα με δραματικό τρόπο το τεράστιο ζήτημα της ενεργειακής πολιτικής. Οι αυξήσεις των τιμών της Ηλεκτρικής Ενέργειας πριν την εμπλοκή, αυτές που ζούμε σήμερα και αυτές που θα ακολουθήσουν βάζουν επιτακτικά το ζήτημα της Ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ενεργειακής Ασφάλειας, της ενεργειακής επάρκειας και της ενεργειακής εξάρτησης.

Η απόφαση της Κυβέρνησης το 2019 να καταστήσει το εισαγόμενο φυσικό αέριο σε κατ` εξοχήν καύσιμο βάσης για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας αντικαθιστώντας τον εγχώριο και φθηνό λιγνίτη αποτελεί ακραία πράξη εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων Ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

Η εισαγωγή του Αμερικάνικου σχιστολιθικού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) με ταυτόχρονη βίαιη και πρόωρη κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί πράξη υποταγής στα Αμερικάνικα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα.

Έτσι την ίδια στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος οι έλληνες εφοπλιστές θησαυρίζουν κουβαλώντας LNG κυρίως από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλες χώρες του πλανήτη.

Ταυτόχρονα για να ζαχαρωθεί το «δηλητηριώδες χάπι» της «πράσινης απάτης» και να πάρουν μέρος στο ενεργειακό «πλιάτσικο» τα μονοπώλια της ΕΕ (Γερμανία,

Δανία, Γαλλία κ.α) επιχειρείται στη Χώρα μας μια ληστρική επιδρομή εγκατάστασης τερατώδους ισχύος Αιολικών και Φωτοβολταϊκών βιομηχανικών συστημάτων παραγωγής Η/Ε που απειλούν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά το φυσικό Περιβάλλον (Βουνά, λιβάδια, κάμπους, λίμνες και ποτάμια). Σ` αυτήν την αθλιότητα κερδοσκοπούν ασύστολα κάθε φύσεως επιδοτούμενοι με χρήματα του λαού, μικροί, μεγάλοι, ντόπιοι και ξένοι κερδοσκόποι που κατ` ευφημισμό ονομάζονται «επενδυτές» και ειδικά για την Περιοχή μας που επιδοτούνται αδρά μέχρι και 70% της επένδυσης ονομάζονται «εμβληματικοί επενδυτές»….

Δυστυχώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ) δέσμια της Ευρωυποταγής ενώ αποδέχονται τον βασικό πυρήνα της «πράσινης ανάπτυξης» (European Green Deal), φλυαρούν για τα δευτερεύοντα.

Η ώρα είναι κρίσιμη: Για την εργατική τάξη, για τα λαϊκά νοικοκυριά, για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας

Ø Εδώ και τώρα να καταργηθεί η πολλαπλά εγκληματική απόφαση του Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης και της ΕΕ για την «απολιγνιτοποίηση»

Ø Εδώ και τώρα να επαναλειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες και τα λιγνιτωρυχεία

Να αγωνιστούμε για μια Εταιρεία Ηλεκτρισμού αποκλειστικά δημόσια, 100%, ενιαία και καθετοποιημένη κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, προσανατολισμένη αποκλειστικά στα λαϊκά συμφέροντα.

«Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό». Επανεθνικοποίηση-Κρατικοποίηση ολόκληρου του Ηλεκτρενεργειακού τομέα.

Μια πραγματικά Δημόσια Εταιρεία που θα πρωτοστατήσει στη νέα εποχή της Ηλεκτρικής Ενέργειας χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μορφές ενέργειας με σεβασμό στην αειφορία και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Στον αγώνα για πλήρη κοινωνικοποίηση του αγαθού της Ηλεκτρικής Ενέργειας. 


Κοζάνη 5/3/2022

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael