Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ορια ηλικίας: Πότε βγαίνετε στη σύνταξη σε Δημόσιο και πρώην ΙΚΑ - Παραδείγματα

Ποια είναι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για δημοσίους υπαλλήλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους ασφαλισμένους με ένσημα στο πρώην ΙΚΑ

«Δεν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση», τόνισε στο OPEN ο εργατολόγος Διονύσης Ρίζος, διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν συντρέψει λόγος για τους ασφαλισμένους να σπεύσουν να προλάβουν να υποβάλλουν αιτήσεις για να συνταξιοδοτηθούν.

Παράλληλα, σημείωσε πως «το σημαντικό που πρέπει να πούμε είναι ότι για τους εκπαιδευτεικούς δεν υπάρχουν αλλαγές που οδηγούν σε άμεση αίτηση συνταξιοδότησης. Δηλαδή έχουν διατηρηθεί τα όρια ηλικίας και ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και επομένως δεν χρειάζεται κάποιος να σπεύσει να υποβάλλει σχετικό αίτημα».

Ενδεικτικά παραδείγματα για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο δημόσιο μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Τα όρια ηλικίας για ασφαλισμένους στον πρώην ΙΚΑ

Ο κ. Ρίζος επισήμανε όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, πως το θέμα είναι «πότε ο ασφαλισμένος συμπληρώνει το 62 έτος της ηλικίας του και σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει οι περισσότεροι να προσανατολίζονται» και εν συνεχεία παρέθεσε παραδείγματα για το πότε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βγουν στη σύνταξη στο πρώην ΙΚΑ.



πηγη imerisia.gr


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael