Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σταθερά στα Ύψη Πετρέλαιο, Χρυσός, Ομόλογα- Διορθώνει το Αέριο

του Αδάμ Αδαμόπουλου

Η νευρικότητα εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο συστατικό των παγκόσμιων αγορών από την ημέρα  που ξεκίνησε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Οι τιμές του πετρελαίου σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, στον απίηχο της απόφασης των ΗΠΑ να επιβάλουν εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου μοιάζει να υποχωρεί ελαφρά. Αυτή την ώρα (10:45 ώρα Ελλάδος) η τιμή του Brent, του διεθνούς benchmark ξεπερνά και πάλι τα 130 δολάρια ανά βαρέλι, με ενδοσυνεδραική άνοδο 2,12%, ενώ η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας WTI βαίνει πάνω από τα 125 δολάρια ανά βαρέλι (125,40) με ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 1,68%.

Αντιθέτως, το αέριο βρίσκεται σε πτωτική τροχιά, με το συμβόλαιο για παραδόσεις Απριλίου στην ολλανδική πλατφόρμα TTF, να κινείται αυτή την ώρα στην περιοχή των 183-185 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με ενδοημερήσιες απώλειες της τάξης του 15%, από 212 ευρώ /MWh που βρισκόταν κατά τις χθεσινές συναλλαγές.

Ακόμη, η τιμή του χρυσού συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα και αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 2.049 δολάρια η ουγγιά, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του αμερικανικού δημοσίου καταγράφει άλμα 4,10%.



η συνέχεια energia.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael