Στο τελευταίο μέρος της σημερινής εκπομπής 8-11 ο Στέφανος Δαμιανίδης άνοιξε τις τηλεφωνικές γραμμές και ζήτησε από τους φίλους ακροατές του Focus FM που ζουν στο εξωτερικό να καλέσουν και να ενημερώσουν για το ποια μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας ισχύουν στη χώρα και την πόλη που ζουν.
Στο Βέλγιο η φίλη ακροάτρια ανέφερε ότι “δεν υπάρχουν απαγορευτικά μέτρα. Οι πολίτες δε φορούν μάσκες, τα παιδιά πηγαίνουν χωρίς κανένα είδους τεστ στα σχολεία, οι ανεμβολίαστοι εργάζονται κανονικά”.
Στην Ελβετία “οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο μέσα στα ΜΜΜ και τα νοσοκομεία. Δε χρειάζεται να επιδικνύει κανείς, κανενός είδος πιστοποιητικού ή τεστ για να μπει σε εσωτερικούς χώρους, τα PCR που ενδεχομένως είναι απαραίτητα για τα αεροπορικά ταξίδια, κλείνονται μέσω internet και δωρεάν”. “Όταν τους ρώτησα αν πρέπει να πληρώσω, γέλασα” ανέφερε στο γραπτό του μήνυμα ο ακροατής από την Ελβετία.
“Δε με ρώτησε κανείς, πουθενά αν είμαι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος. Ένιωσα άνθρωπος, ήπια ένα ποτό, έφαγα σε ένα εστιατόριο. Μέσα σε μία μέρα, τα κατήργησαν όλα” συνέχισε.
Πριν από...
η συνέχεια ΕΔΩ