Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Επίσκεψη στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας και χαιρετισμός στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

 «Καλλιόπη Βέττα: Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής επιτελούν σπουδαίο έργο και αξίζουν την στήριξη της Πολιτείας»
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, ενώ πραγματοποίησε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Εορδαίας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας για την Ημέρα της Γυναίκας. Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπέροχο κτίριο του Ποντιακού Συλλόγου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Μαυρίδη Αντώνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Καρύδη Γιάννη, την Γενική Γραμματέα κ. Ηλιάδου Μαίρη και τα μέλη κκ. Χαλκίδη Ηρακλή, Χαϊτίδη Χαράλαμπο και Μανουσαρίδη Παντελή.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγινε ξενάγηση στις  εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου και, συγκεκριμένα, στην βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο, το θέατρο και την αίθουσα χορού ενώ υπήρξε ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τα σχέδια τους που συμπεριλαμβάνουν, εκτός των άλλων, συμφωνίες συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο και Συλλόγους διδασκόντων, νέα μαθήματα αλλά και ενέργειες ουσιαστικής βελτίωσης των υποδομών όπως ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική και ενεργειακή αναβάθμιση. Η κ. Βέττα εξήρε την προσπάθεια των μελών του Συλλόγου τονίζοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και εξωστρέφεια να προβάλλουν τον Ποντιακό πολιτισμό και την Ελληνική ιστορία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εμπέδωση της ιστορικής αυτογνωσίας. Στη συνέχεια, η Βουλευτής παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Στον χαιρετισμό της η κ. Βέττα, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, τόνισε ότι η μνήμη και η τιμή για τις -ανώνυμες και επώνυμες- γυναίκες που πάλεψαν για την ισότητα και την δικαιοσύνη είναι αιώνια.

Παράλληλα, τόνισε ότι και σήμερα, οι διακρίσεις, οι αποκλεισμοί και οι περιθωριοποιήσεις είναι υπαρκτές ενώ κάλεσε τους παριστάμενους  να στηρίξουν με κάθε δυνατό μέσο τον αγώνα ενάντια στην απαξίωση και την υποβάθμιση των γυναικών τονίζοντας ότι η εκμετάλλευση και η καταπίεση πρέπει να εξαλειφθούν σε κάθε τομέα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα θύματα του πολέμου και της νέας προσφυγικής κρίσης.   Παράλληλα, σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο κ. Στέλιο Χατζηστεφάνου και τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών, τονίστηκε ότι  - όπως και στην περίπτωση του Ποντιακού Συλλόγου- η έλλειψη χρηματοδότησης από την Πολιτεία, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Από την πλευρά της, η κ. Βέττα τόνισε ότι δεν διαφαίνεται πρόθεση στήριξης από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού, όπως εξάλλου τεκμαίρεται και από την απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε καταθέσει για την στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων, γεγονός που είναι εξόχως προβληματικό και απαράδεκτο, ιδιαίτερα δε σε μια εποχή που λόγω πανδημίας τα έσοδα τους είναι σχεδόν μηδαμινά. Καλλιόπη Βέττα Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael