Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Τι δεν καταναλώνουμε ποτέ με άδειο στομάχι

Πολλοί από εμάς ξυπνάμε το πρωί και έχουμε μια ρουτίνα που βασίζεται κυρίως στην βιασύνη μας να πάμε για δουλειά

Για παράδειγμα πολλοί έχουμε αρκετές κακές συνήθειες όταν έχουμε άδειο στομάχι.

Καταναλώνουμε τροφές που δεν πρέπει. Ποιες είναι αυτές;

1. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Η ασπιρίνη, η παρακεταμόλη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι. Και αυτό γιατί, όχι μόνο μειώνεται η αποτελεσματικότητα τους αλλά μπορεί να προσκαλέσει σοβαρά προβλήματα όπως γαστρική αιμορραγία.

2. Καφές

Προσπάθησε να αποφύγεις τον καφέ με άδειο στομάχι, ακόμα και εκείνον χωρίς καφεΐνη. Η τελευταία διεγείρει την παραγωγή οξέος, το οποίο προκαλεί καούρα και άλλα προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, αν παραλείψεις το πρωινό ακόμη και μετά τον καφέ, θα οδηγήσεις τον οργανισμό σου σε ανεπάρκεια σεροτονίνης για το υπόλοιπο της ημέρας.

3. Τσίχλα

Το πεπτικό οξύ που παράγεται καθώς μασάς τσίχλα καταστρέφει την εσωτερική επιφάνεια του στομαχιού, ενώ παράλληλα, η υπερβολική κατανάλωση τσίχλας μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις, όπως η γαστρίτιδα. Μάλιστα, έρευνες έχουν αποδείξει πως άνθρωποι που τρώνε συνεχώς τσίχλες προτιμούν fast-food, αντί φρούτων και λαχανικών.

4. Χυμός πορτοκάλι

Οι όξινες και σκληρές ίνες που περιέχονται στα εσπεριδοειδή ερεθίζουν το άδειο στομάχι σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους έχουν γαστρίτιδα ή κινδυνεύουν να την αναπτύξουν. Για να τον απολαύσεις και να επωφεληθείς από τα οφέλη του, είτε φάει κάτι πριν, είτε αραίωσε τον με νερό σε αναλογία 2 προς 1.

5. Αλκοόλ

Όταν πίνεις αλκοόλ χωρίς να έχεις φάει πριν, ο ρυθμός απορρόφησης του αυξάνεται κατά δύο φορές, γεγονός που οδηγεί σε σοβαρό hangover. H γρήγορη αυτή απορρόφηση επηρεάζει σημαντικά, εκτός από το στομάχι, την καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά.


govastileto.gr


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael