Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δήμος Βοΐου: Συμμετοχή στο Πρόγραμμα: «Νταντάδες της Γειτονίας»


Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου στο πιλοτικό πρόγραμμα ¨Νταντάδες της Γειτονίας¨, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφών στις 29 Μαρτίου 2022». Σε εφαρμογή τίθεται το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» σε 32 Δήμους, όπου ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Δήμος Βοΐου. Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φύλακα. Ανοίγει την Τρίτη, στις 29 Μαρτίου 2022, η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

 Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν σε αυτήν τη φάση όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους συγκεκριμένους δήμους. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση. Ειδικότερα, για την εγγραφή τους είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων: 

 α) Δελτίο ταυτότητας. 

β) Άδεια διαμονής ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο σε ισχύ που παρέχει πρόσβαση στην εργασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για τους πολίτες τρίτων χωρών, τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας, τους ομογενείς και τους πολίτες κρατών μελών της ΕΕ.

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael